kézilabda

2019.01.10. 20:56

Tornát nyertek a Grundfos Tatabánya U13-asai

A Grundfos Tatabánya KC a közelmúltban két csapattal, az U12-es és U13-as korosztállyal vett részt a Budapesten rendezett XXIV. Ferenczy Kupán.

H. I.

Forrás: beküldött

Az U13-as csapat szenzációs teljesítményt nyújtva veretlenül nyerte meg a tornát. A tíz nevezett csapatot két ötös csoportba osztották a szervezők, a tatabányai fiúk az „A” csoportba kerültek. Mind a négy mérkőzésüket nagyon jó játékkal, magabiztosan megnyerték (Angyalföldi Sportiskola: 22-8, Pilisvörösvári KSK: 21-8, Százhalombattai VUK SE: 24-4, Csepel DSE: 15-8), így csoportelsőként jutottak a döntőbe, ahol a Gyömrői Kézilabda Akadémia volt az ellenfél.

Rossz előjelekkel indult a döntő, hiszen a csapatból három kezdőjátékos is belázasodott, ráadásul Hardi Dániel bokasérülést szenvedett. A döntőre így csak kilenc játékossal állt ki a csapat. Ennek ellenére hihetetlen akarattal és küzdeni tudással, végig irányítva a mérkőzést 17-12-re győztek, így százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg a tornát.

A győztes csapat tagjai: Batta Gergő, Buchholz Martin, Csorba Márk, Egri Szilárd, Hardi Dániel, Kacsó Csongor, Pongrácz Dominik, Róka Ármin, Sipos Botond, Tóth Zsombor, Vadászy Kristóf. Edzők: Horváth Árpád, Jaczkó László.

Az U12-es korcsoportban nyolc csapat nevezett a tornára, akiket ugyancsak két csoportba osztottak. A tatabányai fiúk az „A” csoportban az első két mérkőzésüket jó játékkal, magabiztosan nyerték (Csepel DSE: 18-7, BVSC-Zugló: 21-4), a Békés ellen azonban veszítettek (13-18), így csoportmásodikak lettek.

Az elődöntőben a másik csoport első helyezettje volt az ellenfél. Nagyon izgalmas és magas színvonalú mérkőzésen jól játszottak a tatabányai fiúk, de a Kézilabda Utánpótlás Kft. végül egy góllal jobbnak bizonyult (14-15). A harmadik helyért vívott összecsapáson az Angyalföldi Sportiskola ellen gyenge teljesítményt nyújtottak a fiúk és 13-8-ra kikaptak, így a negyedik helyen végeztek.

A csapat tagjai: Gordos Tamás, Gyurmánczi Milán, Horváth Zoltán, Mészáros Barnabás, Mizerák Mátyás, Pilczinger Áron, Raffai Martin, Somlói Milán, Sörös Gergő, Szabó Bence, Szabó Lőrinc, Togyeriska Dániel, Varga Bence, Varga József. Edzők: Horváth Árpád, Jaczkó László. K. A.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában