fekvenyomás

2018.11.01. 08:43

Fektében szerezte meg az ezüstöt az erőemelő

Szuder Károly öt évvel ezelőtt versenyzett utoljára ebben a fekvenyomó kategóriában, most Szlovákiában vitte haza az ezüstöt.

W. P.

Forrás: beküldött fotó

A szlovákiai Nagyszombaton rendezte meg a WUAP (World United Amateur Powerlifting) az Erőemelő Világbajnokságot, amelyen az Esztergomi Rúdhajlítók Powerlifting Club is képviseltette magát. A csapatból ezúttal csak Szuder Károly versenyzett, akinek csapattársai a felkészülés során mindvégig segítettek.

A sportoló öt évvel ezelőtt versenyzett utoljára fekvenyomó ruhában, azóta inkább a RAW (nyers, fekvenyomó ruha nélküli) irányt képviseli. Szeptemberben a GPC (Global Powerlifting Committee) világbajnokságán RAW -100 kg-os kategóriában ezüstérmet szerzett, valamint egyéni rekordját is megdöntötte a kinyomott 200 kilogrammal.

Három hetes intenzív felkészülés után nevezett a versenyre, ahol motiváltan, elszántan nyomott ki 232,5 kilogrammot. Az aranyéremtől ugyan 2,5 kilogrammal maradt el, de a világbajnoki ezüstéremre is rendkívül büszke lehet.

– Örömmel léptem színpadra ezen a színvonalas és izgalmas versenyen. Sikerült a lehetőségekhez és felkészülési szinthez képest jó taktikát választanunk. A későbbiekben több időt kell gyakorlásra fordítanom és akkor megszerezhetem a világbajnoki címet is – értékelte teljesítményét a sportoló.

Az Esztergomot képviselő, de nem klubszínekben versenyző Fonyódi György a masters, vagyis M8 kategóriában, RAW fekvenyomásban indult, amelyben a rutinos sportoló megszerezte ötödik világbajnoki címét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában