meccsek

2018.10.27. 07:00

Pólós kupahétvége, teke szuperliga – ez lesz a hétvégén

A hétvégén bajnoki és kupamérkőzések is várnak megyénk csapataira.

Kemma.hu

A Tatabányai SC 62 évvel ezelőtt alakult női tekeszakosztálya fennállása legjobb eredményét érte el a minap. Tekés tervekről is beszéltünk a vezetőjükkel.

Teke Szuperliga, női, 7. forduló

Szentesi TE–Tatabányai SC

Szegvár, vasárnap, 10 óra.

A Tatabánya esélyesként utazik szentesi ellenfeléhez. A vendégek legutóbbi önbizalomnövelő nyolc-nullás sikere lendületet adhat a társaságnak, amely korántsem kezdte meggyőzően az idei szezont. Ezen a hétvégén azonban tovább növelheti pontjai számát a kék-fehér együttes, amely ezzel folytatná az élcsoporthoz történő felzárkózását.

Vízilabda Magyar Kupa, férfi, D-csoport

FTC–Tatabányai Vízmű SE

Szeged, szombat, 10 óra.

A négyes csoportban a tatabányaiak első ellenfele a jelenlegi legjobb magyar gárda, a Ferencváros lesz. A második meccset 17 órakor a Szeged ellen vívja Zantleitner Tamás vezetőedző együttese. A harmadik összecsapás vasárnapi matiné lesz – 9:30-órakor kezdődik – a Miskolc ellen. Zantleitner Tamás, a vízművesek szakvezetője elmondta, hogy a két továbbjutásra esélyes gárda az FTC és a Miskolc, amelyek ellen szeretnének minél szorosabb eredményt elérni. Az OB I. B-s házigazdák legyőzése ellenben kötelező.

Kézilabda NB I. B., Nyugati csoport, 6. Forduló

Dorogi ESE–Mohácsi TE 1888

Dorog, vasárnap, 16 óra.

A Dorog a győri idegenbeli vereség után a hatodik fordulóban a Mohács csapatát fogadja. A tabellán jelenleg harmadik helyen tanyázó ellenfelüket jól ismerik, hiszen a Magyar Kupában már találkoztak: akkor a Mohács három góllal bizonyult jobbnak. Bona Gergő tanítványai kíváncsian várják a találkozót, hiszen alaposan kielemezték ellenfelüket és a visszavágás reményében lépnek pályára. Kaposvári Anita a Győr elleni találkozón megsérült, így őt nélkülöznie kell a mesternek, de remélhetőleg nélküle is megszerezhetik a két pontot.

Kosárlabda, amatőr női NB I., Piros csoport, 4. forduló

ELTE-BEAC Újbuda–Tatabányai KC

Budapest, vasárnap, 16 óra.

Két hibátlan csapat találkozik Budapesten, eddig ugyanis mindkét gárda mindhárom meccsét megnyerte.

– Szeretnénk, ha a mi sorozatunk folytatódna, jó hangulatban, elszántan készülnek a lányok – fogalmazott lapunknak Mózes Emil, a TKC szakosztályvezetője.

A TKC-nál egyébként bemutatkozhat egy új játékos is. A 21 éves Zólyomi Karina az MTK-tól érkezett és bedobóposzton számolhatnak vele. Tavaly az A-csoportos MTK felnőttkeretének tagja volt, sok játékpercet azonban nem kapott. Mint megtudtuk, játékára reális esély van a hétvégén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában