ceremónia

2018.10.28. 20:00

Olimpiai bajnok nevét viseli az új dorogi sportcsarnok egyik terme

A Dorogi Sportcsarnok átadó és névadó ceremóniáját vasárnap rendezték meg. A városban zajló tudatos szakmai munka célja a helyi sport minél magasabb szintre emelése.

W. P.

Fotó: Walczer Patrik/24 Óra

A vasárnapi átadó ünnepség is bebizonyítja, hogy a város a térség sportéletének fejlesztésére helyezi a hangsúlyt – jelentette ki dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a Dorogi Sportcsarnok átadó és névadó ünnepségén. Emellett kitért arra is, hogy a közeljövőben a Buzánszky Jenő Stadion is megújulhat.

A rendezvényen Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik édesapja, Bacsa Ferenc álmát megvalósítva az ország egyik legeredményesebb utánpótlás nevelő klubjává tették a Dorogi Nehézatlétikai Clubot.

Györfi János, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja elismerően nyilatkozott a Dorogon zajló tudatos, szakmai munkáról. Kiemelte, hogy a gazdag múltja miatt a város minél magasabb szintre emelkedhet és egy nagy közösségként foghatja össze a környék fiataljait.

A budapesti birkózó világbajnokságra érkezett nemzetközi testületek vezetői is részt vettek az ünnepségen, akiket dr. Tittmann János polgármester angol nyelven köszöntött. Beszédében rámutatott arra is, hogy Dorog egy olyan kisváros, amely rendkívül értékes sportmúlttal és eredményekkel rendelkezik.

Zárásként megköszönte mindenkinek a segítségét, akik valamilyen módon részt vettek a két csarnok kivitelezési munkálataiban. A ceremónián bejelentették, hogy a birkózócsarnok földszinti helyisége Bacsa Ferenc mesteredző nevét viseli majd, az emeleti terem dr. Hegedűs Csaba olimpiai aranyérmes birkózóról nevezik el. A kézilabda csarnok játéktere pedig Buzási József kézilabdaedző nevét viselheti majd.

Modern városrész

Az 1983-ban épült városi sportcsarnok és a korábbi salakos pálya helyén felépített új birkózócsarnokkal teljessé vált az Iskola utcai városrész felújítása. Az összesen 1 milliárd 74 millió forintba kerülő, igen sokoldalú városfejlesztési projekthez – amely döntő többségében az önkormányzat saját forrásából valósult meg – a Magyar Kézilabda Szövetség és a Magyar Birkózó Szövetség is egyenként több százmilliónyi forinttal járult hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában