foci

2018.07.31. 08:10

Hullámvasutazás lett a kecskédiek szezonjából

A Kecskéd hullámzó teljesítménnyel rukkolt elő a 2017-2018-as szezonban, a megyei bajnokság első osztályában.

Herczeg István

A bajnokság szörnyen indult számukra, hiszen az Oroszlánytól, a Bábolnától és a Sárisáptól is kikaptak, aztán a Komárom elleni vereséget leszámítva szépen jöttek a pontok. Döntetlen az Esztergommal, majd a Zsámbékkal, a Nyergesújfalut pedig legyőzték.

A téli szünetre így a tizedik helyen ment a csapat. Ekkor aztán visszatért a kecskédi szurkolók egyik kedvence, a korábbi gólkirály Pető Dániel, aki hamar elkezdte termelni a gólokat.

A Komárom elleni vereség kivételével ismét szépen gyűjtögette a pontokat Wéber Balázs csapata, ráadásul a Zsámbék ellen ismét döntetlent értek el, amit nem sokan mondhattak el magukról. Az utolsó néhány fordulóra már látszott, hogy sokat nem léphet előre a tabellán a csapat, így két kellemetlen vereséggel búcsúztak a bajnokságtól, és végül a kilencedik helyen zártak. A legeredményesebb játékosuk Pető Dániel volt, aki csak a tavaszi szezonban 15 gólt szerzett, mögötte Polyák Ferenc zárt tízzel. Összesen 59 gólt szereztek és 65-öt kaptak. A szezon végén Wéber Balázs távozott a csapattól, helyére a korábbi vezetőedző, Linczmaier László került.

A csapat szerepléséről Baranya Tibort, a klub szakosztály-vezetőjét kérdeztük. – A jó felkészülés és a gyengébb rajt után elkezdtük gyűjteni a pontokat. A legnagyobb mélypont a Komárom elleni vereség volt, megijedt a csapat a nevektől, mélyen a tudásunk alatt szerepeltünk ezen a találkozókon – kezdte a szakosztály-vezető.

– A legjobbak a Zsámbék elleni meccseink voltak, mi kétszer is döntetleneztünk velük, amit más nem nagyon mondhat el magáról. A bajnokság végére mentálisan elfáradtunk, hiszen nem sok tét volt már. Sokkal jobbak lettünk volna, ha nem esik szét a gárda. A megyei kupában a Gyermely ellen hiába támadtunk többet, ők rúgták a gólokat, ami kiesést eredményezett. A felkészülést két hete kezdtük, Fejér megyei csapatok ellen játszunk, hogy a megyeiek ne tudjanak felkészülni belőlünk – részletezte a szakosztály-vezető.

Mint megtudtuk, Tomayer Árpád és Kohl András visszavonult. Busai András Nagyigmándra, Polyák Ferenc és Jónás Rajmund Vértesszőlősre igazolt, Katóka Richárd pedig visszatért Pusztavámra. Juhász Tamás visszatért Vértesszőlősről, Kese Gábor Bokodról igazolt Kecskédre.

– Wéber Balázs vezetőedzőnk jó kapcsolatban volt az egész csapattal és a vezetőséggel is, de lehetőséget kapott Tatabányán, az utánpótlásban. Neki ez magasabb szint, megértjük, hogy távozott. Helyére a mindenki által jól ismert Linczmaier László érkezik, nem kell bemutatni őt a kecskédieknek. Mindenképpen hazai kötődésű vezetőt akartunk – összegzett Baranya Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában