foci

2018.05.08. 17:37

Remek gólt hozott össze a Felsőgalla

Remek összjáték után vágta be a csévi kapuba a gólt a Felsőgalla játékosa, Szabacsi Richárd a megye II. legutóbbi fordulójában.

Kemma.hu

Ronaldo, Dzsudzsák

Szabacsi a 18. gólját szerezte meg Piliscséven az idei szezonban a TÉG-Felsőgalla színeiben. A megyei másodosztályban játszó csapat tagjaként az előző idényben 23, az azt megelőzőben 35 gólt lőtt a most 25 éves játékos.

A csapat a bajnokság ötödik helyén áll jelenleg, 12 győzelemmel, 10 vereséggel és 2 döntetlennel. A Piliscsévet most 3-1-re verték meg, ezen a meccsen született a szépen kivitelezett Szabacsi-gól is, aminek kapcsán eszünkbe jutott: néha bizony a „nagyok”, jelesül a magyar válogatott is örült volna egy ilyen gólnak.

2013-ban például a románok elleni, zárt kapus vb-selejtezőn győzelmet ért volna a plusz egy magyar gól, ahogy utána a törökök elleni 1-1 sem történt volna meg, ha még egyszer betalálunk a kapuba. Ezeknél viszont sokkal jobban jött volna még egy gól 2016-ban, amikor az Európa-bajnokságon 3-3at játszottunk a portugálokkal. Képzeljék csak el, mekkora „hisztit” vágott volna le akkor Ronaldo!

A 2018-as vb selejtezői közül a Feröer elleni null-nullt, sőt az andorrai egy-nullás vereséget lehetne meg nem történtté tenni egyetlen egy, felsőgallaihoz hasonló góllal. És 2017 őszén Luxemburggal is ikszelhettünk volna, ha találnak még egy gól a focistáink.

Piliscsévi SE–TÉG-Felsőgalla 1-3 (0-2)

Piliscsév, vezette: Büki G. (Tatár L., Szijártó M.).

Piliscsév: Kosztka – Gálicz, Török, Tirpák, Béres (Salik, 57.), Koller T. (Mesterházi I. Csaba, 87.), Hutera, Jámbor, Danov, Szabó (Velmovszki, 46.), Varga L. A. (Balogh, 84.). Technikai vezető: Kucsera Lászlóné. Felsőgalla: Hanus – Magyari V. (Mata, 79.), Együd (Hagymási, 51.), Szabacsi, Hajzer, Eipl, Komáromi, Zettisch, Herceg (Magyari M., 65.), Méhész, Kiss. Gólszerző: Danov (71.), illetve Hajzer (3.), Szabacsi (7.), Hagymási (57.). Kiállítva: Jámbor (Piliscsév, 89.). U19: 5-6 (2-1)

(Borítókép: Montázs, MTI/Shutterstock/Youtube)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában