Ippon

2018.02.15. 07:21

Ötből öt arany a diákolimpiai mérleg

Az ifjúsági Európa Kupán is helytálltak az Ippon Judo SE versenyzői.

K. A.

Az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzői számára is megkezdődött a versenyszezon. Az ipponosok kiválóan szerepeltek az Oroszlányon rendezett megyei diákolimpián, hiszen az egyesület mind az öt indulója aranyérmet szerzett.

Kiemelendő még, hogy a tatabányai sportolók mindegyik mérkőzésüket ipponnal nyerték. Az Ippon Judo Tatabánya SE aranyérmesei: Krüpl Georgina (diák B lány, 45 kg), Menoni Zorka (serdülő lány, 40 kg), Kóbor Gellért (serdülő fiú, 38 kg), Miklósvölgyi Máté (diák C fiú, 42 kg), Pokk Patrik (diák A fiú, 35 kg).

Az olaszországi Follonicában rendezett ifjúsági Európa Kupán 36 ország 534 versenyzője vett részt, köztük az Ippon Judo SE öt sportolója. Vaska Fanni a 44 kg-osok mezőnyében koszovói ellenfelétől vereséget szenvedett, majd egy orosz versenyzőt ipponnal győzött le. Végül egy ukrán dzsudokától is kikapott, így a kilencedik helyen zárt. Kovács Bence Ferenc 50 kg-ban olasz ellenfelén waza-arival lépett túl, majd horvát riválisát ipponnal győzte le. A harmadik meccsén egy olasz versenyzőtől aranyponttal kapott ki.

Következő mérkőzésén spanyol ellenfelét ipponnal intézte el, majd egy olasz versenyző útját állta, így végül hetedik lett.

Szabó Áron (55 kg) olasz riválissal kezdett, akitől hosszabbításban kikapott, majd dominikai ellenfelét gyors ipponnal győzte le. A harmadik mérkőzésén osztrák riválisával szemben megint csak hosszabbításban maradt alul, így végül helyezetlenül zárt.

Kovács Attila (ugyancsak 55 kg) a későbbi győztes orosz, majd a vigaszágon egy olasz versenyzőtől is kikapott, így búcsúzott a versenytől.

Pokk Armand 60 kg-ban állt tatamira, de első meccsén ő is veszített egy orosz dzsúdós ellen. A vigaszágon olasz ellenfelét waza-arival verte, majd egy újabb olasz versenyzőt mindössze 27 másodperc alatt győzött le. A következő körben egy osztrák dzsúdóstól már kikapott, így a kilencedik helyen végzett.

Edzők: Csernoviczki Csaba, Fábián Béla és Nagy István Levente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában