gyorskorcsolyázás

2018.02.22. 15:41

A negyeddöntő volt a végállomás Keszler Andrea számára 1000 méteren

Keszler Andrea a negyeddöntőben búcsúzott a női rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpián.

kemma.hu

Keszler Andreának (középen) nem sikerült továbbjutnia az 1000 méter negyeddöntőjéből

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az 500 méteren tizedik tatabányai sportoló megtartotta harmadik pozícióját a rajtnál, aztán a futam első felében két holland, az 500-on ezüstérmes holland Yara van Kerkhof és a szám vb-bronz- és Eb-ezüstérmese, Suzanne Schulting mögött haladt.

Féltávnál az orosz Jefremenkova megelőzte, ráadásul a harmadik olimpiáján szereplő Keszler kisodródott, ahogy a kanyarban külső ívre került, így visszaesett utolsónak az ötösben. Később, amikor már reménytelennek látta a továbbjutást, le is szakadt riválisaitól, akik közül az ötszörös világbajnok dél-koreai Sim Szuk Hi mellett végül Schulting lett elődöntős.

– Az elején próbáltam feljebb lépni, de a két holland nagyon összezárt előttem, így visszaverték a támadásokat, nem találtam rést. A dél-koreai lány is későn indult meg, pedig azt szerettem volna kihasználni. A végére el is fáradtam – mondta az MTI-nek Keszler Andrea.

Keszler Andreának (középen) nem sikerült továbbjutnia az 1000 méter negyeddöntőjéből
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Bár a pozícióját megtartotta, sajnos nem jutott tovább az 1000 méter negyeddöntőjéből – mondta versenyzőjéről Moravcsik-Fecskés Orsolya, a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület elnöke és egyik edzője. –  Ezenkívül a B döntőben második helyezést elérő női váltóban is szerepet kapott, ami összetettben a 4. helyen volt elegendő. Ez a női váltó legjobb helyezése az olimpián, korábban a vancouveri 5. hely volt a csúcs. Úgy gondolom, maximálisan megtett mindent, mindkét távján sikerült az első körből továbblépnie, és maximálisan megtett mindent a tőle telhető legjobb eredmény érdekében – fejezte be a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában