fight!

2017.11.14. 12:52

Esztergomi lány sikereitől volt hangos a budapesti kick-box vb

Második és harmadik világbajnoki címét is megszerezte Miskolczi Anett. Az esztergomi kickbox-os a budapesti viadalon két szabályrendszerben is első lett.

kemma.hu

Forrás: MTI

Miskolczi Anett light-contactban és kick-light szabályrendszerben sem talált legyőzőre, így duplázni tudott a történelminek mondható budapesti világbajnokságon, melyen először fordult elő, hogy minden szakág vb-jét egy helyen és időben rendezték meg. Az esztergomi sportoló ezzel összességében háromra növelte világbajnoki címeinek számát, számolt be az infoesztergom.hu.

A világversenyen további esztergomi érmek is születtek, hiszen Kis Balázs a felnőtt férfiak kick light szakágában, Jó Dobronya Róbert pedig a master class (veterán) korcsoport point-fighting szabályrendszerében szerzett bronzérmet. Vígváry Viktor 16 évesen első ízben szerepelt a felnőttek között, de ezúttal nem sikerült érmet szereznie.

Az elmúlt héten 60 ország közel 1600 versenyzője érkezett a fővárosba, hogy megküzdhessen egymással a hazai rendezésű világbajnokságon, amelynek végeztével újra felnőtt világbajnoki címet ünnepelhetett az esztergomi kick-box sport.

Ezzel az eredménnyel a válogatott kick light szabályrendszerben az 1., light-contactban pedig Oroszország mögött a 2. helyet szerezte meg az éremtáblázaton. Az esztergomi versenyzők, egyben a válogatott felkészítéséért részben az Esztergomi Kick-Box SE edzője, Olasz Attila felelt, aki Dancsó Zoltánnal közösen vezetik a light-contact és kick-light szakág válogatottját is.

(Borítókép: MTI/Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában