toborzó

2017.10.15. 11:17

Szívesen kipróbálná magát amerikai futballban? Lehet, hogy épp önre vár a Mustangs!

Az egyre népszerűbb amerikai futball tatabányai képviselője tehetséges új játékosok felbukkanásában reménykedve toborzót tart vasárnap délután 14 órától.

Herczeg István

Új játékosokat keres a Tatabánya Mustangs

Toborzót tart a Tatabánya Mustangs vasárnap 14:00-tól az Olimpikon úti műfüves pályán. A magyar amerikaifutball-csapat már évek óta sikeresen működik a megyeszékhelyen, előtte Tatán ténykedett.

A musztángok az elmúlt szezonban remekül szerepeltek, ám a rájátszásra elvéreztek. Az idei évben újra a legjobbak között lehetnek, ehhez pedig mindenkit szeretettel várnak, aki elmúlt 16 éves, legyen az nő, avagy férfi.

Blaschek Bencétől, a csapat kommunikációs munkatársától megtudtuk, hogy a jó hangulatú edzésen több játékos feladatban próbálhatják ki magukat az érdeklődők, tehetik próbára a tudásukat. Kapnak egy kis ízelítőt magából a sportból, ami egyébként egyre népszerűbb hazánkban. Minden csapatrészbe várnak új játékosokat, így az alkat sem számít.

Több játékost is megkérdeztünk arról, hogy miért jó ezt a játékot játszani, és szinte kivétel nélkül ugyanazokat a válaszokat adták. A remek csapatszellem kialakulása mellett remekül le lehet vezetni a hétköznapok fáradtságát, problémát, ráadásul a fizikai állapotot is nagyban javítja, ahogy Blaschek Bence fogalmazott, „visszatölt” ez a sport.

Új játékosokat keres a Tatabánya Mustangs

A csapat egyre jobban belakja a várost, többször megismerik már a játékosokat, ami egyenesen arányos azzal is, hogy egyre többen látogatnak ki a Mustangs meccseire. A elmúlt bajnokságban már több mint négyszázan jöttek ki egy-egy mérkőzésre, ami országosan is kiemelkedő. A tavasz elején kezdődő következő szezonban talán még ennél is több szurkoló is buzdíthatja a csapatot. A közelben nem működik más hasonló egyesület, legközelebb Győrben és Székesfehérváron, valamint Budapesten, így nem csak a várost, de a régiót is képviseli az alakulat.

A toborzóra mindenkit várnak, különösebb felszerelés nem is kell, mindent biztosít a csapat. Szót ejtettünk a hölgyekről is, hiszen őket is szeretettel várják a toborzóra. Megtudtuk azt is, hogy Magyarországon mindössze egy női csapat van, amely Ausztriában szerepel, de az edzéseken így is sokat tudnak fejlődni. A tréningek egyébként péntek este és vasárnap vannak, így a munka és az iskola nem látja kárát.

Friss hír a csapat háza tájáról, hogy a Tatabánya Mustangs együttműködési megállapodásokat köthet egyetemekkel, így tovább nőhet a merítési lehetőség. A toborzó tehát vasárnap 14:00-kor veszi kezdetét az Olimpikon úti műfüves pályán, érdemes korábban érkezni megfelelő szerelésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában