négy csapat a pályákon

2017.09.20. 07:50

Ki-ki csatát vív Dorog és Komárom a Magyar Kupában

Nehéz ellenfeleket kaptak a megyei csapatok a Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulójában. Viszont egy csapatunk mindenképpen ott lesz a 2. fordulóban.

kemma.hu

A megyei első osztályban szereplő Tatai AC az NB III.-ban Putnokot fogadja. A putnokiak a Keleti csoport hatodik helyén állnak, két győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel. A meccs 15 órakor kezdődik a tatai edzőtáborban.

Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: – Magasabb osztályú ellenfelünk biztosan nem véletlenül van NB III.-ban, de mi sem véletlenül jutottunk a főtáblára. Nagyon masszív és gyors játékra számítunk tőlük. Mi szeretnénk tisztes helytállást, és amennyire tőlünk telik, megnehezíteni a dolgukat!

A Tatabánya ennél is nehezebb helyzetben van. A másodosztály listavezetője az NB II.-ben szereplő Soproni VSE gárdáját láthatja vendégül. A Németh Szabolcs vezette csapat nem brillírozik az NB II.-ben, azonban a többosztálynyi különbség így sem tekinthető semmisnek. A meccs 19 órakor kezdődik Tatabányán.

P. Nagy László, a TFCE vezetőedzője: – Nem vagyunk túl szerencsések, hiszen egy nálunk három osztállyal feljebb szereplő csapatot kaptunk a sorsolásnál. Reálisan a tisztes helytállásban bízhatunk. Németh Szabolcsnak, a Sopron edzőjének mindig szervezett csapatai vannak, így nagyon nehéz feladat vár ránk.

Egy megyei továbbjutó biztos lesz

A Komárom és a Dorog megyei derbit vív egymással, itt is kétosztálynyi különbség található. A meccs 15 órakor kezdődik Komáromban.

Bozsik Péter, a Komárom vezetőedzője: – El tudtam volna képzelni könnyebb ellenfelet is. Jobban örültem volna egy hasonlóan megyei, vagy NB III.-­as csapatnak. Nyilvánvaló, hogy a kétosztálynyi különbség miatt nem mi vagyunk az esélyesek, de a kupa ezért kupa, mert bármi megtörténhet. Készülünk a mérkőzésre, de egyelőre most a hétvégi bajnoki a legfontosabb számunkra.

Tóth Csaba, a Dorog szakmai igazgatója: – Természetesen célunk a továbbjutás, noha tudjuk, hogy a Komárom VSE jó csapat, játékoskerete alapján nem a megyei első osztályban van a helye. Tiszteljük az ellenfelet, de mindenképpen meg szeretnénk mutatni, hogy mi vagyunk az első számú labdarúgócsapat a megyében. Az NB II.-es bajnokság elsőbbséget élvez nálunk, és – noha a Magyar Kupa küzdelemsorozata is fontos – várható rotáció a kupameccsen a bajnokságban megszokottakhoz képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában