diáksport

2017.09.24. 15:45

Korszerű rekortán pályával gazdagodott Szőny

A Szőnyi Bozsik József Általános Iskola tegnap egy klassz, új, műanyag borítású sportpályával lett gazdagabb a Magyar Labdarúgó Szövetség Rekortán Pályaépítési Programjának keretében. A csaknem 40 milliós beruházáshoz a helyi önkormányzat 30 százalékos önerővel járult hozzá.

Petrik József

Dr. Molnár Attila polgármester azt emelte ki bevezetőjében, hogy a program főleg az iskolai, régi, lepusztult iskolai pályák megújulását karolja fel. A szőnyi iskolában azonban nem korszerűsítették a létesítményt, hanem egy vadonatújat építettek, jelentős támogatással és összefogással.

Dr. Kancz Csaba, kormánymegbízott, az MLSZ megyei szervezetének elnöke szintén azt hangsúlyozta, hogy egy 35 éves, elhasználódott pálya helyett most egy megújult létesítményt vehetnek birtokukba a diákok. Az elnök szintén kitért arra, hogy a város, az iskola, és nem utolsósorban a térség országgyűlési képviselője sokat fáradozott a pályázat sikeréért.

Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, országgyűlési képviselő – kissé hamiskásan – jegyezte meg, hogy: „erős város, erős lobbi”. Ezzel mintegy jelezve a széles körű összefogás eredményességét is.

Az oktatási intézmény igazgatója, Toma Ágnes, a nemzeti színű szalag átvágása előtt, a 280 tanuló, valamint az iskola 37 dolgozójának nevében megköszönte a támogatók önzetlen segítségét. Megjegyezve, hogy a tavalyi tornaterem-korszerűsítést követően ez a fejlesztés egy újabb jelentős előrelépés az intézmény életében.

Az ünnepi köszöntőket követően, a zord időjárás dacára, vidám hangulatban avatták fel hivatalosan is a rekortán pályát.

A névadó fia

A sportpályaavatón az iskola névadójának fia, Bozsik Péter, egykori labdarúgó szövetségi kapitány is részt vett. Rövid köszöntőjében kiemelte, hogy számára mindig öröm, ha egy sportlétesítményt adnak át. Különösen, ha az ifjúság mozgását, testi nevelését szolgálja. Szólt arról is, hogy a gyerekek ne abból csináljanak sportot, hogy nem sportolnak... A rendszeres testmozgás ugyanis valóban az egészséges életmód, valamint a kitartásra nevelés alapja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában