rúgják a bőrt

2017.08.04. 15:09

Megyei foci: itt vannak az első két Magyar Kupa-kör párosításai

A selejtezőkkel a hétvégén kezdetét veszi a megyei futballszezon. Az első fordulóban nyolc párharcot rendeznek a selejtezőkben.

H. I.

Megyefoci: megvannak a párosítások

Fotó: H. B.

A hétvégén kezdetét veszi a megyei labdarúgás a nyári pihenő után. Most még „csak” a Magyar Kupa megyei selejtezőiben érdekelt csapatok lépnek pályára, ez nyolc összecsapást jelent vasárnap. A tizenhat csapat közül három kerülhet fel a főtáblára, ahol akár a legnagyobb magyar csapatok is szembekerülhetnek.

Dunaszentmiklós – Nagyigmánd

A megyei harmadosztályban szereplő Dunaszentmiklós az előző idényben a kilencedik helyen fejezte be az északi csoportot. Hazai pályán fogadják az első osztályú Nagyigmánd csapatát, ahol nagy volt a jövés-menés, hogy a kilencedik helynél előrébb kerüljenek. A két osztálynyi különbség természetesen azt mutatja, hogy a Nagyigmánd az esélyesebb.

Tatabánya – Ács

A kupa első fordulójának „csúcsrangadója” Tatabányán játszódhat. Itt a harmadosztályt megnyerő, és a másodosztályban ugyanerre készülő TFCE Tatabánya a megyei első osztályú Ács csapatát fogadja. Mindkét csapat erősödött az előző szezonhoz képest, de az első tétmeccsen derül ki, hogy mennyire. Az Ács az előző szezonban nem zárt túl fényes idényt, a TFCE kimondott célja pedig a bajnoki cím, így jó erőfelmérő lehet mindkét félnek. A tatabányaiakhoz több korábbi „megye egyes” játékos érkezett, így a fiatalok mellett rutinos játékosok is a kezdőcsapatban kaphatnak helyet.

Bábolna – Szákszend

A szintén első osztályú Bábolnának nem kell messzire utaznia a kupameccsre, hiszen csak Szákszendig mennek. Itt is két osztály a különbség. A Bábolna a nyolcadik, a Szákszend a hetedik lett saját bajnokságában, ám amíg a vendégek az első, addig a Szákszend a harmadosztályban érte el ezt a pozíciót.

Ászár – Koppánymonostor

A mögöttünk tudott bajnokságban az Ászár és a Koppánymonostor a bajnokságban kétszer is találkozott, ám idén nem fognak, miután a monostoriak feljutottak. Ennek ellenére jó meccset játszhatnak. Az Ászár a 11., a Koppánymonostor a 3. helyre futott be a másodosztályban, így a vendégek esélyesebbnek tűnnek, bár kérdés, hogy mennyire veszik komolyan ezt a találkozót egy héttel a klub első megye egyes meccse előtt.

Környe – Esztergom

A Környe-Esztergom találkozó is teljesen háromesélyes, még ha osztálykülönbség is van a két alakulat között. A Környe a jobb másodosztályú csapatok közé tartozik, jelesül a negyedik helyre futottak be, két ponttal a feljutást érő dobogó mögött. Az Esztergom túl sok sikerélményt nem élt át az előző szezonban, ettől függetlenül egy fiatal, egységes csapatot alkotnak, s szeretnék sikerrel kezdeni a küzdelmeket.

Ete – Vértessomló

Az Ete-Vértessomló küzdelem nagy kérdés. Mint azt lapunkban a napokban olvashatták, az Ete tragikus teljesítménnyel esett ki az elsőosztályú küzdelmekből, a Vértessomló viszont bennmaradt, sőt, nagy erősítéseket hajtottak végre a nyáron. Ennek megfelelően tán az osztálykülönbség kijöhet, de egy meccsen bármi lehet, főleg, hogy az Ete az azonnali visszajutást tűzte ki zászlajára.

Tát – Gyermely

A Tát sem utazik sokat, Gyermelyre látogat vasárnap. Itt is nagy kérdés, hogy az első osztályba való visszatérés mennyire nyomja rá a bélyegét a kupához való hozzáállásra. Az biztos, hogy a másodosztályban ezüstérmet szerző csapatból sok alapember távozott, legtöbbjük Nyergesújfalura. Amennyiben tudják őket pótolni, esélyesek lehetnek a Gyermely ellen.

Bokod – Kisbér

Végül pedig egy harmadik feljutó, abszolút újonc párharca következik, itt is két osztály a különbség. A Bokod Kisbérre látogat. A Kisbér hosszú évek óta a mögöttünk tudott bajnokságban mutatott végre életjelet, az ötödik hely lett az övék a déli csoportban. A Bokod az elmúlt évek legjobb teljesítményét bemutatva lett bajnok, így már az első osztályra készülnek. A találkozókat kivétel nélkül vasárnap 17 órától rendezik.

A második fordulóban több megye egyes csapat is beszáll, így már meg is van a következő kör párosítása. A Dunaszentmiklós-Nagyigmánd meccs győztese a Komárom ellen, a TFCE-Ácsé a bajnok Vértesszőlős ellen, a Szákszend-Bábolnáé a Tata ellen, az Ászár-Koppánymonostoré az Oroszlány ellen, a Környe-Esztergomé a Kecskéd ellen, az Ete-Vértessomlóé a Nyergesújfalu ellen, a Gyermely-Táté a Zsámbék ellen, a Kisbér-Bokodé pedig a Sárisáp ellen lép pályára a második körben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában