programsorozat

2018.06.24. 07:53

Kulturális kavalkád a Múzeumok éjszakáján

Tizenhárom helyszín, több tucat előadás, filmvetítések, koncertek, kézműves foglalkozások, speciális, máskor nem látható érdekességek, friss tárlatok, valamint körjáratban működő kisvasút, kedvezményes jegyárak. Mindez a Múzeumok éjszakáján várta a közönséget Esztergomban.

P. O. Z.

Tizenhárom helyszín, előadások, filmvetítések, koncertek, kézműves foglalkozások, érdekességek és friss tárlatok várták a közönséget Esztergomban.

Fotó: P. O. Z.

Június 23-án nemcsak Esztergom összes múzeuma, de galériák, oktatási intézmények, művelődési házak is bekapcsolódtak az évek óta rendkívüli népszerűségnek örvendő Múzeumok éjszakája programsorozatba. A kínálat a családokat célozta meg, a legtöbb programmal a gyerekeket és a fiatalokat kívánták elbűvölni, ami láthatóan sikerült is. A június 23-ai nap estéjén gyerekeknek 500, felnőtteknek 1000 forint volt a belépő, mely egységesen szólt a város összes múzeumába.

Több ezer látogató folyamatos mozgásban volt a tizenhárom állomás között. Néhány galéria erre a napra, vagy ehhez közel időzítette új kiállításmegnyitóját, így például a főszékesegyház Panorámaterme, a vízvivárosi Dzsámi, a Keresztény Múzeum vagy a Kolping-ház.

A jegy megvásárlásával egyben a körjáratban működő kisvasútra is jogosult volt a közönség. A Balassa Múzeum, a Keresztény Múzeum, a Dzsámi, a Bazilika, a Duna Múzeum, a vármúzeum, a Bibliotéka, a Geoda, a Babits-villa mellett a Kolping-ház, a főiskola és a megyei levéltár, valamint a párkányi városi művelődési ház is a Múzeumok éjszakája programsor állomása volt.

A főiskola nagytermében, a Duna Múzeumban és a megyei levéltárban a gyerekeké volt a terep, számos kézműves foglalkozás, ügyességi játék várta őket. A felnőttek számára tematikus dokumentumfilm vetítéseket tartottak több helyszínen, így például a Balassa Múzeumban, a Dzsámiban és a Duna Múzeumban, e helyeken komolyzenei és jazzkoncertek is szolgálták a kikapcsolódást.

Címkék#Esztergom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában