sportalshow

2018.07.18. 14:00

Kínai punkok jönnek a rockfesztiválra

A Demerit nevű kínai hardcore punk banda koncertjével startol július 19-én az esztergomi Sportalshow fesztivál.

Pöltl Oxi Zoltán

A Demerit nevű kínai hardcore punk banda koncertjével startol július 19-én az esztergomi Sportalshow fesztivál.

Forrás: Facebook

Az idén 24 zenekart felvonultató rendezvény további részében a szervezők maradnak a korábban jól bevált receptnél: klasszikus magyar metal, hungaro hard rock, vastag blues és egy csipetnyi pannon hardcore várja a publikumot. Meg kínai punk.

A negyedik alkalommal megrendezett esztergomi Sportalshow fesztivál szervezői nem túl meglepő módon a Pézsa Tibor Sportcsarnok alagsorában ősztől tavaszig működő Sportalsó rock klub vezetőségével azonosak. A stáb a korábbi esztergomi rockfesztiválok hagyományai­ra építve, ugyanakkor a nemzedékváltás igényével teremtett valami lényegesen újabbat elődjeinél.

A Sportalshow minden évben három napon át a metal, a rock, a blues, a hardcore és a punk műfaj jeleseit, országos sztárjait és kevésbé ismert, de tehetségével kiemelkedő formációit vonultatja fel.

A mostani Sportalshow július 18-án egy nulladik nappal is kibővül, az esztergomi blues rock rajongók e napon tiszteleghetnek a nemrég elhunyt harmonikás, Szabó Péter „Doki” emléke előtt, amikor öt helyi blues-rock banda idézi fel az elhunyt zenész szerzeményeit, előadói műsorát. Július 19-én a Macskanadrág és a C.Y.D., 20-án a P.Mobil és az Aurora, 21-én pedig a Don Gatto, a The Joystix és az Ossian boldogítja sokak mellett a kemény muzsikára éhes közönséget.

Pekingből jönnek Esztergomba

A Sportalshow hivatalos nyitónapját, július 19-én 17:30-kor egy igazi rockcsemege, a kínai Demerit nevű hardcore punk zenekar kezdi. A 2004-ben alakult távol-keleti punker quartet egy egyesült államokbeli három hónapos turné szünetében ruccan át Európába, azon belül is az esztergomi Sportalshow fesztiválra.

A Demerit Pekingben alakult, 2006-ban adták ki első albumukat, a Never Say Die-t, 2008-ban pedig egy dokumentumfilmbe is bekerültek, amely a pekingi zenei életre koncentrált és díjat is nyert.

Most a Pointless Escape turnéval járják a világot, az esztergomi buli előtt, 17-én pedig Pozsonyban léptek fel.

 

Címkék#Esztergom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában