Kiállítás

2024.03.09. 06:36

„Szeretetet, szépséget szeretnék adni”

Schäffer Lászlóné vértessomlói alkotó kiállítása a környei művelődési házban április 4-éig tekinthető meg. Az amatőr festő most mutatkozik be elsőként. Grafittal, pasztellkrétával, tűfilccel, vízfestékkel megalkotott műveit sokan tekintették meg.

Kemma.hu

Balról: Tatár Zsuzsanna, Schäffer Lászlóné, Ági a megnyitón

Forrás: fotó: kornye.hu

– Szeretetet és szépséget szeretnék adni másoknak a rajzaimmal. Amikor azt mondjuk valakinek, hogy a rajz képes megváltoztatni egy ember életét, sokszor kétkedő pillantásokat kapunk – hiszen ez csak rajzolás, ez csak egy hobbi. Néha csak egy új hobbi kell, hogy szebb legyen az élet – vallja Schäffer Lászlóné, aki pár esztendeje kezdett el foglalkozni a festészettel.

Autodidakta módon vágott bele. Eleinte könyvekből ismerkedett a jobb agyféltekés rajzolás módszerével, később elvégzett egy tanfolyamot, s mivel pozitív élményként élte meg a fejlődését, kereste és ma is keresi a lehetőségeket, hogy minél több dolgot megtanulhasson. Azt is vallja, hogy a tehetség mindenkiben ott rejlik és megfelelő segítséggel utat is tör magának: „ahogy a kezemben tartottam az első saját rajzomat, rádöbbentem, hogy ez én vagyok, én rajzoltam…”

Tatár Zsuzsanna ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a tárlatot, aki szintén alkotó, és ugyanazon az úton halad, mint a vértessomlói festő, csak korábban tette meg az első lépéseket.

Schäffer Lászlóné képeit a környei művelődési ház nyitva tartási idejében lehet megtekinteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában