Újhold

2024.03.21. 12:09

Jubileum: ünnepeltek a reneszánsz táncosok

Komárom Fennállásának 15+1. évfordulóját ünnepelte a komáromi Újhold régizene- és táncegyüttes. Reneszánsz táncosok és zene töltötte meg a komáromi Közösségi Házat a jubileum alkalmából.

Kemma.hu

Gábor Klára, a táncegyüttes vezetője a komarom.hu-nak elmondta, a csapat 2008-ban, a reneszánsz emlékévben önképző körként indult, amely hamar népszerűvé vált, ennek is köszönhető ez a szép jubileum. Rövid időn belül számos helyre kaptak meghívást.

Jubileumot ünnepeltek az együttes tagjai.
Jubileum az Újholdnál: ünnepeltek az együttes tagjai.
Fotó: Újhold régi zene- és táncegyüttes / Forrás: Facebook

– Az évek során bejártuk az egész Dunántúlt, két alkalommal léptünk fel Finnországban, emellett pedig állandó meghívott vendégei vagyunk a Tatai Patarának és a Visegrádi Palotajátékoknak, ahová minden alkalommal saját zenekarral érkezünk – hangoztatta az együttes vezetője.

Gábor Klára azt is hozzátette, ezek a táncok nem nehezek, bárki számára könnyen elsajátíthatók, a közös mozgás és a jó hangulat pedig mindenki számára örömet nyújt.

A jubilálók egészen estig táncoltak, illetve a torta sem hiányozhatott a születésnapról. Mindezek mellett fellépett Berendi Viktória is, aki lanton játszott reneszánsz dalokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában