Vetélkedtek

2024.03.09. 08:54

Három első helyezéssel jutalmazták az ácsi diákok szavalatait

Kiválóan szerepeltek az ácsi diákok a Mocsai Arany János Általános Iskola versenyén.

Körtvélyfáy Dina

A mocsai intézmény névadója tiszteletére rendezte meg az évtizedes hagyományokkal rendelkező Arany János szavalóversenyt, ahol ácsi diákok is szerepeltek – olvasható az Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskola Facebook-oldalán.

Az ácsi diákok kiemelkedően szerepeltek
Az ácsi diákok kiemelkedően szerepeltek
Fotó: Facebook / Forrás: Facebook

Az ácsi intézményt öt tanuló képviselte a versenyen. A gyerekek korcsoportonként mérettettek meg. Diákjaik az alábbi eredményeket érték el a versenyen. Bolla Boglárka 2. a osztályos tanuló Petőfi Sándor Arany Lacinak című versével varázsolta el a zsűrit, 1. helyezést ért el. Hazai Abigél 3. a osztályos tanuló Osváth Erzsébet Zsémbes Zsófi ébredése című alkotásának vidám előadásával 3. helyezett lett.

Paczánt Áron 4. a osztályos tanuló szavalatával a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel, József Attila Mama című versét adta elő. Kopcsa Bianka 5. a osztályos tanuló Arany János A lepke című költeményének előadásával 1. lett a korcsoportjában. Nagy Réka 7. c osztályos tanuló Arany János Itthon című versének kifejező szavalatával csoportjának 1. helyezettje lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában