Tökfesztivál

2023.10.16. 08:06

Kicsik és nagyok is tök jól szórakoztak Ácson +fotók

Minden a tökökről szólt az ácsi tökfesztiválon, amelyet pár év kihagyás után újra megszerveztek a Zichy-parkban. A látogatókat érdekes programok, finom sütemények és versenyek is várták.

Körtvélyfáy Dina

A legkisebbek is jól érezték magukat a tökfesztiválon

Forrás: Beküldött

Fotó: Szijj Csenge

Imhof Orsolya szervező elmondta, a tökfesztivált először tizenöt évvel ezelőtt szervezte az Ács-Pénzásási Nyugdíjas Klub. Pár év kihagyás után 2017 és 2019 között is megrendezték a programot, majd a koronavírus miatt újra muszáj volt kihagyniuk pár évet. Mostantól azonban ismét szeretnének hagyományt teremteni, és minden október első szombatján tökös hangulatot varázsolni a településre. Ezúttal az idővel is szerencséjük volt, hiszen kellemes melegre virradt aznap.

Hirdettek terítési és tökös versenyt is. Előbbire több csapat is benevezett. A zsűri, a Tatabányai Szakképzési Centrum Kereskedelmi Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola igazgatónője Doktor Gabriella és egy, a szakmában elismert kollégája, Kovács Gábor voltak. A versenyen kívül az iskola két tanulója is bemutatta eddig megszerzett tudását, ők különdíjban részesültek. Oklevelet vehetett át a városi nyugdíjas klub csapata, a Gárdonyi-iskola diákjainak csapata és Szalóki Csilla.

A résztvevőket vásári forgatag is várta, ahol egyebek mellett horgolt termékeket, ékszereket, mézet, savanyúságot is be lehetett szerezni. A kézműves foglalkozáson tűnemezelt tökök készültek, de mindemellett óriásjátékokat is ki lehetett próbálni, volt malom, jenga, kirakós és Ki nevet a végén?. Nagy sikert aratott az íjászkodás is, amelyet rengeteg gyerek kipróbált.

Imhof Orsolyától megtudtuk azt is, fellépők is érkeztek az alkalomra. Elsőként a Dance Fitness csapata jött zumba táncokkal, majd a komáromi Garabonciás Táncegyüttes tagjai néptáncoltak.

Süteményeikkel és tökös finomságaikkal is kitettek magukért az Ács-Pénzásási Nyugdíjas Klub tagjai. Akadt, aki már két nappal a rendezvény előtt nekilátott a készülődésnek, sütésnek. Nagy sikere volt a tökös-mákos rétesnek, a tökananásznak és a számtalan, tökből készült finomságnak.

Imhof Orsolya hangsúlyozta, a rendezvény sikeres volt, hiszen a résztvevők remekül érezték magukat, sok pozitív visszajelzést kaptak. Reméli azt is, hogy jövőre még többen megméretik majd magukat a versenyeken is. A program megvalósítását a város önkormányzata és a Bartók Béla Művelődési Ház és Könyvtár támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában