Gálaműsor

2024.02.16. 20:56

Tanár és diák együtt muzsikált az oroszlányi Valentin gálán

Pirosba öltözött a Kölcsey színházterme, legalábbis egy estére, ugyanis Valentin napi gálaműsorral kedveskedtek a közönségnek az oroszlányi zeneiskola, a Bakfark Bálin Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

Wágner Zsanett

A fiatalok jelmezt öltve zenéltek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Színültig megtelt érdeklődőkkel a színházterem, és nincs ebben semmi csoda, hiszen nemcsak a komolyzene szerelmesei mutatták meg tehetségüket a színpadon, hanem a balett titokzatos világa is megelevenedett február 16-án, a péntek esti gálaműsor idején.

Domina József igazgató elmondta, az oktatási intézmény több éves hagyománya, hogy színvonalas előadással tisztelegnek a névadó művészeti nagysága előtt és minden esztendőben a február 14.- i dátumhoz közeledve szervezik meg a műsort. Mint ismert, Bakfark Bálint az 1500-as évek egyik ismert, hazai zeneszerzője, akit Valentin Bakfarkként ismert az egész világ, és aki a XVI. század legnagyobb lantosa volt.

No de, térjünk vissza a rendezvényhez és a tradíciókhoz! Az is már megszokott, hogy az oroszlányi gálán növendék és tanár egyszerre lép színpadra. Vagyis közös produkcióban lép fel mester és tanítványa, ami az idén sem volt másként.

Schubert osztrák zeneszerző Kontratánca nyitotta a műsort, a zeneiskola ütőegyüttesének közreműködésében. Fodor Borbála, Boros Enikő és Fülöp János alkotta a fellépők csoportját, akiket Németh Csaba „komponált” színpadra.

A Tücsökzenekar előadásában és Schrantz Dóra felkészítésében a Béka és a hal című darabot látta és hallotta a közönség, illetve tapsolhatott a nem mindennapi produkciónak. A fiatalok jelmezt öltve zenéltek és hangutánzással zárták az előadásukat. Az est további részében szólt szaxofon, zongora, gordonka is, felcsendült hegedű és cselló is.

A zeneműveket tekintve is változatos volt a zenei repertoár: a skót ballada feldolgozástól színpadra vitték Strauss Anna polkáján és Rossini Macskaduettjén át a Radetzky indulót is a csaknem 64 esztendős iskola jelenlegi tanulói. A közönség egyként sóhajtott fel örömében, mikor Antonio Vivaldi talán legismertebb művéből, a Négy évszakból a Tavasz tételét kezdte játszani a vonós kamara együttes: Glázer Emese, Bertalan Boglárka, Molnár Réka, Rácz Roxána és Patrícia.

A színvonalas esten végül Csáky Marika – többszörös nívódíjas táncpedagógus – csapatáé, a Shilhouette balett táncosaié volt a főszerep. Összetartozunk című koreográfiájukkal kiérdemelték a közönségtől a lehető legnagyobb elismerést, a szűnni nem akaró tapsot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában