József Attila Könyvtár

2024.02.04. 08:07

A füredi lány két kategóriában is toplistás Tatabányán

A József Attila Könyvtár összeállított egy top tízes listát arról, hogy 2023-ban melyek voltak a leggyakrabban kikölcsönzött romantikus könyvek és krimik. Karády Anna A füredi lány című kötete két kategóriában is az élen van.

Kemma.hu

Toplistás könyvek 2023-ban

Forrás: Facebook/JAK

Fotó: Jozsef Attila Megyei Konyvtar 2800 Tatabanya, Fo ter 2. HUNGARY

A József Attila Könyvtár közösségi oldalán osztotta meg a felmérés eredényét. Kiderült, hogy a könyvsorozatok nagyon népszerűek a romantikus könyvek olvasói között. Karády Anna A füredi lány sorozattal szerepel az első helyen, őt Anne Jacobs Az úriház, és Borsa Brown Az arab című sorozat követi.

A kölcsönzési toplista legnéppszerűbb romantikus könyvei
A kölcsönzési toplista legnéppszerűbb romantikus könyvei
Forrás: Facebook/JAK

A krimik toplistáját Guillaume Musso A ​brooklyni lány című könyve vezeti. Noha a legtöbbet olvasott tíz közé nem kerültek, sokan választották az Egy párizsi apartman és Az írók titkos élete című művét is tavaly.

A legnépszerűbb kölcsönzött krimik
A legnépszerűbb kölcsönzött krimik
Forrás: Facebook/JAK

A könyvtár felnőtt állományában található magyar szerzőjű könyvek kölcsönzési toplistáján csak az alkotók neveit jelenítették meg. Náray Tamás könyveit olvasták a legtöbben 2023-ban. A művei közül a Barbara című sorozatra voltak kíváncsiak leginkább, de nem sokat pihentek a könyvtár polcain a Zarah részei sem. A második legkeresettebb szerzőnek Karády Anna bizonyult a korábban említett A füredi lány című sorozattal és a Zserbóval.

Magyar szerzők toplistája
Magyar szerzők toplistája
Forrás: Facebook/JAK

Harmadikként láthatják Borsa Brownt, aki Az arab című sorozatával és önálló műveivel, mint az Álszemérem vagy a Védelem, tartósan népszerű az utóbbi években.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában