Karácsony

2024.01.04. 18:04

Ünnepi előadással kedveskedtek a sárkányi diákok

A bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola karácsonyi műsorral készültek a településen élőknek. A Faluház zsúfolásig megtelt.

Szalai Nikolett

Hangulatos műsort adtak elő

Forrás: facebook/Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola

A tanulók színvonalas, az ünnephez méltó előadással teremtettek varázslatos hangulatot. A hetedik osztályosok egy különleges műsorszám keretében adták elő a születés történetét: árnyjáték formájában mutatták be a karácsonyi csoda históriáját. Az intézmény szinte legfiatalabb korosztálya, a második osztályos diákok első alkalommal vállalkoztak egy igazi színpadi előadásra, méghozzá egy mesejátékra. Műsorukból az is kiderült, hogyan ünneplik az állatok a karácsonyt a kiserdőben. Az énekkarosok szebbnél szebb dalokon keresztül adtak át a csodálatos karácsonyi gondolatokat. 

Az iskolában fontosnak tartják, hogy az életre neveljék a gyermekeket. Amikor csak tudják, technika órákon is kihasználják a lehetőséget és az alkotópadláson tevékenykednek. Ennek eredményeként számos munkadarab készült a téli időszakban is. Mint például a hidraulikus emelővel működő, billenőplatós teherautó, olajkút modell, angyalkák a karácsonyfára, lakásdísznek karácsonyi manók, de készült kétféle változatban madáretető is. A fából készült alkotásokat a gyermekek nagy örömmel vitték haza, hogy megmutathassák otthon, és, hogy a téli szünetben kipróbálhassák a játékokat és modelleket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában