Mesefoglalkozás

2023.11.13. 16:22

Márton legendáját idézték meg a Monostori erődben +fotók

Kézműves programmal, mesefoglalkozással, lámpafényes tárlatvezetéssel idézték fel Szent Márton legendáját a Monostori Erőd falai közt a hétvégén. A rendezvényre rengeteg család érkezett, minden korosztály jól szórakozott az esemény ideje alatt.

Körtvélyfáy Dina

A Monostori Erődben sokan vettek részt a kézműves foglalkozáson is

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Bár az időjárás igencsak esősre és hűvösre fordult, a Monostori Erőd dunai bástyájában jó alkalom kínálkozott a bekuckózva alkotásra. A szervezők ugyanis Márton-napi programmal készültek, amely kézműves foglalkozással indult. Rengeteg család érkezett már a program kezdetére, a gyerekek pedig szinte alig fértek el az asztaloknál. Makraméfonalból libatollat lehetett készíteni, majd Szent Márton és lovának alakját is megformálták az ügyes kezű résztvevők.

Dorogi Lilla szervező elmondta, Márton-nap alkalmából minél több gyermeket szerettek volna bevonzani az erődbe, ami sikerült is. A kézműves foglalkozás mellett tárlatvezetéssel is készült. Ennek során a kazamatákat fedezték fel lámpafénynél, Rudlof-Paudits Henrietta pedig Szent Márton legendáját idézte fel a közönségnek.

Ezt követően sem értek véget a programok, Dorogi Lilla ugyanis meseterapeutaként a népmesék világába is fontosnak tartotta elkalauzolni a gyerekeket. Hangsúlyozta, szívügye, hogy minél többen megismerjék a népmeséket, amelyek amellett, hogy szórakoztatóak, ősi tudást is hordoznak, amelyet tovább lehet adni. Hozzátette, az alkotó, fejlesztő mesefoglalkozás olyan komplex rendszer, amelynek során egy adott témát járnak körbe egy-egy mese segítségével. A foglalkozás középpontjában az élőszavas mesemondás áll, e köré szerveződnek az élményszerű tevékenységek. Komplexitása abban rejlik, hogy helyet kap benne az érzékszervi, érzelmi és szociális kompetencia.

A gyerekek rendkívül jól érezték magukat a rendezvényen, többen már a tárlatvezetés előtt jól ismerték Márton legendáját, amelyet szívesen meg is osztottak egymással. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában