Kiállítás

2023.11.01. 14:10

Kiállítás nyílt Nyergesújfaluban a 6. Nemzetközi Pasztell Triennálé pályamunkáiból

Díjakat is kaptak a nívós tárlat legjobbjai.

Walczer Patrik

A paszteltriennálé idei díjazottjai

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A polgármesteri hivatal, az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár, valamint a Kernstok Károly Művészeti Alapítvány együttműködésében nyílt kiállítás a Kernstok Galériában a 6. Nemzetközi Pasztell Triennálé pályamunkáiból. A rendezvény művészeti vezetője Miglinczi Éva, a felvidéki szervezet elnöke volt, aki köszöntötte a jelenlévőket és ismertette a zsűri tagjait.

Mihelik Magdolna polgármester kiemelte: mindig is nagy gondot fordítottak a képzőművészeti örökségük ápolására. Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a pasztellművészet egyfajta hidat képez a festő- és a rajzművészet között, majd köszönetet mondott Nyergesújfalu vezetésének, hogy befogadták a nemzetközi kiállítást. 

Verebes György, Munkácsy-díjas festőművész, zenész a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagja Ulrich Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, szobrász, grafikussal közösen közreműködtek a megnyitón, zenei párhuzamokat igyekeztek felvonultatni a hangok és a páratlan alkotások között. Verebes György kijelentette: az, hogy egy művész milyen eszközt vesz a kezébe, az alapvetően meghatározza, hogy alkotás közben milyen gondolatok, mozdulatsor, érzések fognak megjelenni benne.

A beszédek után következett az eredményhirdetés: az MMA díját, vagyis a triennálé fődíját Mallár Gabriella festőművész vehette át. Díjat kapott továbbá Matyus Dóra képzőművész, Király György festőművész, Kovács Csonga Anikó képzőművész és Végvári Gergely festőművész is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában