Utoljára

2023.10.24. 15:52

Karmesterétől búcsúzott a Csolnoki Fúvószenekar - közönségük vastapssal mondott köszönetet

Disney-meséknek, hazánk legnépszerűbb színpadi művének, illetve a Sissiről, a „magyarok királynéjáról” szóló filmnek a musical változata is megelevenedett a Csolnoki Fúvószenekar legutóbbi nagyszabású koncertjén. A csolnokiaktól elbúcsúzó Mezei Zoltán utoljára vette kezébe a karmesteri pálcát, a közönség állva tapsolva köszönte meg neki és a zenészeknek a felejthetetlen élményeket.

Walczer Patrik

Több mint ötszázan hallgatták figyelemmel a Csolnoki Fúvószenekar musical koncertjét

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Az 1997-ben a New Yorkban található Broadway Színházban bemutatott Oroszlánkirály című musicalből ismert lágy dallamok nyitották meg a koncertet, majd Jurásek Dániel, az est moderátora köszöntötte a meghívott vendégeket, köztük Fódi János egykori karnagy családját.

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy sok rendezvényen találkozott már a vármegyei értéktárban szereplő Csolnoki Fúvószenekarral, melynek nagy rajongója. Méltatta Mezei Zoltánt, egyben sok sikert kívánt neki a jövőben.

Természetesen nem hiányozhatott a rendezvényről a hatvanas évek egyik legkedveltebb filmjének musical változata sem. Ugyan Trapp kapitány sípjelei nem csendültek fel, de A muzsika hangja című közkedvelt alkotás legismertebb dalai is elhangzottak a sportcsarnokban, a közönség soraiban ülők fejbiccentések közepette dúdolták magukban a zenei alaphangokat.

Méltatták a támogatókat

A Csolnoki Fúvószenekar egyesületként működik, ez azért fontos, hiszen az együttes csak így vehet részt különféle pályázatokon. A mostani koncert megvalósításához a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán mintegy 1 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek. Jurásek Dániel a sportcsarnokban név szerint megköszönte a támogatóknak a segítségét, akik nélkül szintén nem jöhetett volna létre a nagy sikerű, telt házas rendezvény.

A folytatásban a Nyomorultak, a Macskák, a Szépség és a Szörnyeteg, valamint a Starlight Express című musicalek mellett, a német nyelvű Elisabeth, illetve a zenés látványosságként aposztrofált Aladdin is egyaránt nagy sikert aratott. A hivatalos utolsó dalegyveleg előtt különleges ajándékokkal köszönték meg Mezei Zoltánnak a tizenhét évnyi értékteremtő munkáját. Kolonics Péterné polgármester után többek között Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Tarkövi István, a Csolnoki Fúvószenekar korábbi karmestere is méltatta őt, majd Bán László, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség Fúvószenei szekciójának elnökségi tagja elismerő oklevelet adott át Mezei Zoltánnak. 

A zenekar búcsúzó vezetője köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták, segítették őt munkája során, zenésztársainak pedig azt kívánta: továbbra is legyenek vidámak és zeneszeretőek. A Csolnoki Fúvószenekar végezetül az 1966-os Kabaré című musicalből készült összeállítás mellett ráadás művekkel is meglepte a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában