Programok

2023.09.30. 10:44

Erős és színes az októberi kínálat az esztergomi könyvtárban

Esztergom kiemelt kulturális bástyája a Helischer József Városi Könyvtár, ahol októberben a szokásosnál is több programot kínálnak. Az október azért lesz erős időszak, mert ekkor tartják az Országos Könyvtári Napokat, melyen túl könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, gyerekprogramok, versmondó verseny, speciális foglalkozások kicsiknek és nagyoknak, illetve előadások várják a közönséget.

Pöltl Zoltán

Számos érdekes programmal csalogat a bibliotéka

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. Z.

A napokban érkezett meg szerkesztőségünkhöz az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár új körlevele, melyben októberi programjaikról tájékoztattak. Ebben többek között kiemelt eseményként jelölik meg az Országos Könyvtári Napokat (OKN), mely országos programsorozat október első hetében zajlik majd le Esztergomban is. Ennek kapcsán egy elégedettségi kérdőívet is közzétett az intézmény, mellyel szándékuk szerint a könyvtár működéséről szeretnének visszajelzéseket kapni. 

Az OKN-hez csatlakozva az esztergomi könyvtárban október 2-ától 7-éig extrákkal (ingyenes beiratkozás, minden korosztálynak személyre szóló könyvválasztó játék) várják a közönséget, illetve ekkor tartják a Megbocsátás hetét. Ennek az a lényege, hogy a túl régen vissza nem vitt könyvtári könyvet minden tartozás elengedésével várják vissza az intézménybe. 

A fent említett erős és színes októberi programkínálatból Cserteg István és Pifkó Célia író-olvasó találkozója, az óvodásoknak szóló Garázs-bagázs, a kisiskolásoknak szóló Dínomdánom és a felnőtteknek szóló Köztünk élnek című beszélgetős portrésorozat emelkedik ki. Ezeken túl mesedélután, francia nyelvű délután, versmondó verseny, Szépkorúak akadémiája, kézműves foglalkozás, olvasóklub is várja az érdeklődő publikumot. Az intézmény majd' minden októberi programjáról külön facebookos eseményt szerkesztett, melyek közösségi oldalukon megtalálhatók, a részletek ott és honlapjukon olvashatók el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában