Még több program

2023.09.16. 08:04

Civil szervezetekkel randevúzhattunk Tatán - itt vannak a további programok

A tatai civil szervezetek munkásságával ismerkedhettek meg az érdeklődők szeptember 9-én, szombaton az Angolkertben.

Goletz-DeáK Viktória

Forrás: Facebook/Tata Város

A Fesztivál civil hőfokon nevet viselő rendezvény a három héten át tartó XX. Tata és Térsége Civil napok programsorozat nyitóeseményeként várta az érdeklődőket. Összesen 22 civil szervezet települt ki szombaton az Angolkertbe, ahol bárki megismerkedhetett munkásságukkal. Domonkos Ágnes, programot szervező Tata és Térsége Civil Társulás elnöke a Kemma.hu-nak elmondta, hogy nagyon jó hangulatban telt a rendezvény.

– Az egyik célunk az volt, hogy a civil szervezetek egymással is találkozhassanak, megismerhessék egymás munkáját, így esetleg kialakulhatnak újabb együttműködések is. Illetve szerettük volna, ha van egy olyan esemény, ahol a tataiak és a kistérségben élők egy helyen találkozhatnak a különböző szolgáltatást és lehetőséget nyújtó szervezetekkel – összegezte a program eredményét az elnök. Hozzátette, hogy nem akartak versenyre kelni a tatai nagy fesztiválokkal. Hiszen itt mindenki önkéntesen vett részt a szervezésben és adta hozzá munkáját az eseményhez. 

– Nem az volt a célunk, hogy tömegek rohamozzanak meg egy-egy civil szervezetet. Azt szerettük volna, ha sorbaállás és siettetés nélkül állhatnak meg az érdeklődők és tehetik fel kérdéseiket. Úgy gondolom, hogy ezt sikerült teljesítenünk. Az asztaloknál folyamatosan voltak érdeklődők és mindenki talált magának érdekes témát – tette hozzá a szervező, aki azt is elárulta, hogy nem szeretnék minden évben megszervezni a fesztivált. 

– A civil napok első éveiben egy napos volt csak a rendezvény, ennek mintájára szerveztük meg a huszadik évforduló alkalmából az egy napos fesztivált. Ha lesz rá lehetőségünk akkor a huszonötödik születésnapon megismételhetjük – árulta el terveit Domonkos Ágnes. 

A civil szervezetek mellett 18 színpadi program is színesítette a programot. Illetve a civilek programjaihoz csatlakozott a Városi Könyvtár és a Kuny Domokos Múzeum szakértői stábja, akik gyermek és ifjúsági vendégcsalogató mese és ismeretterjesztő programjaikkal tovább színesítették a fesztivál programkínálatát. De többek között a Helytörténeti Egyesület szervezésében Kövesdi Mónika művészettörténész az Esterházy Kiskastély építésének körülményeiről is tartott előadást.

Még több program

A XX. Tata és Térsége Civil napokra egészen októberig várják az érdeklődőket. Többek között kilátogathatunk az Esterházy Pezsgőgyárba a Fellner estékre, ahol épületbejárással és pezsgőkostolással várják az eseményre regisztráltakat.
Agostyánban megtekinthetjük az épülő Árpád-kori körtemplomot. Készíthetünk ajtódíszt a Piarista-rendházban, a Német Nemzetiségi Múzeum udvarán pedig eredeti sváb dalokra táncolhatunk.
Nyílt napot tart a Tata-tóvárosi Vízisport Egylet a tatai Öreg-tavi madárlesnél. De lesz madárgyűrűzési bemutató az agostyáni Ágoston-ligetben, illetve kiállítás megnyitóra és a Peron Őszi szezonnyitó nagykoncertjére is kilátogathatunk.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában