Víz, Zene, Virág

2023.07.02. 23:18

Kánikula és eső is fokozta a fesztiválhangulatot Tatán +fotók, videók

Három napon keresztül ünnepelhetnek a tataiak és a Tatára érkezők. Na, és persze a Víz, Zene, Virág Fesztivál is, hiszen idén harmincadik alkalommal nyitotta meg kapuit.

Szalai Nikolett

Ezúttal úgynevezett hibrid fesztiválként újult meg a rendezvény, azaz voltak karszalaggal és karszalag nélkül látogatható területek. A belépőjegyes részen koncertek és DJ-k szórakoztatják a közönséget, míg az ingyenes helyszíneken programok bőséges kínálata várja az érdeklődőket. A rendezvény nyitóeseményének a hagyományoknak megfelelően idén is része volt a Zsigmond Király Borlovagrend felvonulása, és az év tatai borainak díjazása.

A Várudvarban a környezethez illő gyermekprogramokkal készültek a szervezők, míg a Lovarda téren vidámparkkal. Mindkét helyen egy-egy színpadon a térség művészeti csoportjainak műsorai zajlanak. A Kuny Domokos Múzeum, akárcsak a Múzeumok éjszakáján, most is hosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat.

– Rendkívüli vezetésekkel készülünk, van kitelepülésünk gyermekprogramokhoz és Bőröndszínházi előadások is lesznek –  emelte ki Schmidtmayer Richárd múzeumigazgató. A Kápolnaudvaron kovácsműhely várja a kicsiket és nagyokat, de íjászkodni is van lehetőségük, továbbá korabeli vitézi felszereléseket is megismerhetnek.

A Bláthy-ligetben különböző szervezetek programjai nyújtanak fontos információkat. A szórakozás mellett az egészségvédelemre is felhívták a figyelmet.

– Már második alkalommal vagyunk itt. Négy évvel ezelőtt, még a covid előtt voltunk, akkor más helyszínen. Próbálunk segíteni azoknak, akik szeretnének az életmódjukon változtatni. Alapvető egészségügyi szűréseket végzünk: vérnyomás-, vércukor-, testzsírszázalék-mérés, majd orvos, dietetikus és természetgyógyász segítségével kiértékeljük ezeket az értékeket  – fogalmazott Gyurkó János, A Mozgó Lelki és Egészségközpont koordinátora, vezetője.

A fesztiválhoz ismét számos program kapcsolódott. Úgy, mint az amatőr sárkányhajós verseny, az V. Tatai Tóátúszás, virágkiállítás és képzőművészeti tárlat. 

Az Angolpark Szabadtéri Színpadán az Apostol együttessel nosztalgiázhatott a közönség, egy darabog. Az időjárás azonban nem volt kegyes szombaton a fesztivállal, a kánikula után hirtelen viharos szél és eső okozott plusz feladatokat a szervezőknek.

Az Angolkertben megtartott ingyenes Apostol-koncertet körülbelül a felénél érte el a vihar egyébként, végül az a koncert körülbelül a háromnegyedénél maradt abba. A szabadtéri színpad előtt színültig telt nézőtérről és dombról mindenki rendezetten, de gyorsan menekült fedettebb hely, például fák alá, amikor leszakadt az ég.

A szombat estére tervezett tűzijátékot például vasárnap este tartották meg, majd villámgyorsan nekiláttak a fesztiválterület kiürítésének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában