Kritika

2023.07.01. 10:00

Gyönyörű sorscsapás – filmkritika

Szeretünk rosszfiúkról olvasni, akár fiatalok vagyunk, akár idősebbek.

H.A.

Jelenet a filmből a két főszereplővel

Forrás: Port.hu

Olvasni róla persze más, mint átélni egy ilyen férfival való kapcsolatot, mert bár izgalmasak, az életünkbe nem feltétlenül kívánjuk. Egy ilyen típusú férfiról szól Jamie McGuire Gyönyörű sorscsapás című könyve is. A történet főszereplői Abby és Travis. Mind a kettőjüknek van mit takargatni, már ami a múltat illeti. Abby tökéletes. Nem iszik, vagy káromkodik, tökéletes a ruhatára (kis kardigánok, ilyesmi), amivel a múltját szeretné elfedni. Az új énjével érkezik meg a főiskolára a legjobb barátnőjével Americával, amikor azonban Travissel találkozik, az élete jobban összekuszálódik mint tervezte. A fiú ugyanis veszélyes. Izmos, tele van tetoválásokkal, tipikus laza srác. Rövid időn belül egy fedél alá kerülnek egy fogadás révén és innen indul igazán majd a közös történetük.

Véletlenszerűen csöppenünk bele a kettőjük találkozásába, ami egy kis hiányérzetet is kelthet az előzmények tekintetében. A szereplők azonban jól megírtak, mindenki hozza a maga által kitalált szerepet, néha talán kicsit unalmasabban a kelleténél. Az erotikus jelenetek is kellő finomsággal vannak megírva, de nem feltétlenül erre koncentrál az írónő. Sokkal inkább arra, hogy belelássunk, milyen viharok dúlnak Abbyben és Travisben. 

A hősnő sokat tépelődik azon, hogy a fiút válassza vagy sem, értelmetlen dolgokat csinál, de sajnos ez az életben is így van. Abby borzasztóan makacs, nemcsak Travis elutasításával szemben. Túlságosan ragaszkodik a negatív gondolataihoz. Travis egyébként szintúgy. Ebben a tekintetben jól összeillenek. Az ilyen könyvekből egyet biztosan meg lehet tanulni, hogy merjünk lépni, még annak ellenére is, hogy tudjuk: a végén nem fogunk jól kijönni belőle.

A Gyönyörű sorscsapás a Maxim kiadó gondozásában jelent meg a Dream válogatásban és már filmes borítóval is elérhető. A 2023-ban bemutatott amerikai romantikus filmdrámát Roger Kumble és Jamie McGuire forgatókönyvéből Roger Kumble rendezte. A főbb szerepekben pedig Virginia Gardner és Dylan Sprouse látható.

Egy többrészes sorozatról van szó, a lezárás azonban teljes, így ha nem szeretnénk tovább folytatni, se fog bennünk hiányérzet keletkezni. Egy igazi Chick lit (csajos) történet, könnyed nyári olvasmány is lehet a vízparton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában