Zárás

2023.07.24. 15:55

Farostlemezek is várták a változatos színeket Lábatlanon

Bezárt a XVIII. Lábatlani Alkotótábor és Művésztelep. Az együtt töltött két hét alatt készült alkotások válogatásából nyitott meg tárlatot a Gerenday Közösségi Házban a tábor vezetője, A. Bak Péter Corvin-díjas festőművész.

Fenyvesi Károly

A. Bak Péter és az alkotótábor hölgytagjainak egy csoportja

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. K.

A művésztelep ötletgazdája, szervezője elmondta, hogyan kerülhetett egy kép a falra. Aki szeretett volna kiállító lenni, kitette a döntnök elé az elkészült munkáit. Következett az elemzés az erények és az esetleges hibák elmondásával. Érzékelhetően mindenki nagyon odafigyelt a szakmai véleményekre. Témáiban, technikáiban, sőt méreteiben is változatos kiállítás állhatott össze a galéria összfelületének függvényében. Szellős, áttekinthető a tárlat.

Az érdeklődőket tizenkilenc alkotó negyvennégy képe várja. A technikai megoldások közül a legnépszerűbb az olajfesték vászonra volt, de sokan tettek a festőállványra farostlemezt is, mielőtt kézbe vették az ecsetet. A kiállítók közül helybeli A. Bak Péter, Zichó Gabriella és Elek Zsigmondné. Tatabányáról érkezett az alkotótáborba Salamonné Helter Erika, Vincent Horváth István, Szám János, Tóbiás Jánosné Katona Anna, Sz. Mákos Margit, Pocsai Józsefné, Kuslits Éva és Zsolnay Katalin. Tatai alkotó Bankáné Bálint Mária és Ködmönné Janka Erzsébet. A szomszédos Nyergesújfaluról érkezett meg reggelente Lábatlanra Asztalosné Haver Ida, Hegyiné Deák Mari, Horváth Ádám és Krasznai Jánosné Mayer Gabriella. A budapesti Dolezsán Ágnes, illetve a tokodi Pánczél Béláné Bérces Ilona képei is láthatók a falakon.

A tárlat augusztus 24-ig tekinthető meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában