Koncert

2023.04.29. 10:48

Tíz éve egy húron pendül a Tatabányai Múzeum és a zeneiskola

Tíz éve egy húron pendülünk címmel szervezett jubileumi koncertet a Tatabányai Múzeum és a Tatabányai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. A jubileumi alkalommal megtelt a múzeum. Tehetséges gyerekek, büszke szülők és a felkészítő pedagógusok töltötték meg a teret.

Kemma.hu

Jubileumi koncert a Tatabányai Múzeumban

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

Megtelt a Tatabányai Múzeum földszinti kiállítótere az érkezőkkel. Szülők, gyermekek és pedagógusok együtt ünnepeltek az intézmény földszinti kiállítótermében. Pál Gabriella, az intézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

Kiemelte: régi hagyomány már, hogy a zeneiskola növendékei a múzeumban is bemutatkozhatnak. Tíz évvel ezelőtt határozták el, hogy évente több alkalommal szerveznek koncerteket. Ez kiváló lehetőség a diákoknak a bemutatkozásra, a múzeum pedig újabb látogatókat vonzhat be a kiváló akusztikával bíró kiállítótérbe.

Megannyi örömteli pillanat jegyzi az elmúlt tíz évet. Erre tanúbizonyság volt az a képes válogatás, amely a koncert ideje alatt volt látható. Az ajándék jut eszembe. Azok között a képek között vagyunk, amelyeket Papp Albert festőművész felesége adományozott a múzeumnak, s most egy ajándékkoncert következik

– mondta Pál Gabriella.

Az eseményen a zenetanároknak egy-egy szál virággal köszönték meg az együttműködést, majd Laskay Zsoltné, a hegedű tanszak vezetője köszöntötte a vendégeket, s kezdetét vette a koncert. Tucatnyi tehetséges diák vett részt a programon, ahol a zenészek között ült egykori tanítvány és annak gyermeke is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában