Találkozó

2023.04.27. 19:17

Kórusfesztiválon díjazták a tatabányai kórusokat

Hét kórus több mint 270 taggal lépett fel és töltötte meg hangjával a nagy színháztermet.

Kemma.hu

A tatabányai Dallam Gyermekkar különdíjat vehetett át a találkozón. A

Forrás: kisalfold.hu

Fotó: Kiss T. József

XI. alkalommal rendezték meg a Dallam Regionális Kórustalálkozót Tatabányán A Vértes Agorájában. Négy tatabányai kórus mellett egy csákvári, a törökbálinti Szőnyi Erzsébet Zeneiskola és a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont gyermekkara is szerepelt. A 11. kórusfesztivál résztvevőit Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere, a rendezvény védnöke és Ludányi Tamás, a Dallam Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója köszöntötte. Mindegyikük a zene, az éneklés fontosságára, szeretetére hívta fel a figyelmet, mely szerint a muzsika gyógyító elixír, írta a kisalfold.hu.

Az elhangzott műveket  Stubendek István karnagy, a Concordia Vegyeskar kórusvezetője értékelte. Három kórus kapott különdíjat: a tatabányai Dallam Gyermekkar, az Árpád Gimnázium vegyeskara, és a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont gyermekkara. A találkozó egy-egy magyar népdal közös el­­éneklésével kezdődött és ért véget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában