Kemma.hu podcast

2023.04.28. 21:47

Kasimir és Karoline – egy elpazarolt szerelem története a Jászaiban

Bemutatták Ödön Von Horváth népszínművét a tatabányai Jászai Mari Színházban. A Kasimir és Karoline a premieren vastapsot kapott a közönségtől. A mű 1932-ben íródott és amellett, hogy bemutatja az akkori gazdasági, társadalmi helyzetet, egy szerelem megszűnésének pillanatait is végigveszi. A Kemma podcastben a Kasimirt alakító Mikola Gergő színművésszel beszélgettünk.

H.A.

Kasimir és Karoline története a Jászaiban ( A képen: Csabai Csongor, Mikola Gergő, Litauszky Lilla)

Forrás: Beküldött

Fotó: Sipos Zoltán

A két világháború közötti időszakban járunk, a helyszín az Oktoberfest. Mindenki mulat, Kasimir annyira nem, Karoline pedig próbálkozik. Egy válságban lévő kapcsolatba csöppenünk bele, mely abból fakad, hogy Kasimirt elbocsájtják a munkahelyéről. Nem bír a kudarccal szembe nézni és kivetíti bizonytalanságát Karolinera, ami odáig fajul, hogy a pár végül külön utakon folytatja.

„Egy nagyon szenvedélyes szerelem van közöttük, ami nem segíti elő azt, hogy hideg fejjel reagáljanak egy vitás helyezetben. Elcsúsznak egymás mellett és egy ponton túl, a kimondott sértések miatt nagyon nehéz a visszatáncolás” – mondta el Kasimir és Karoline kapcsolatáról Mikola Gergő.

Nem egy boldog szerelemi történet bontakozik ki a színpadon. Egy hullócsillagot látunk, mely kettészakad, azok miatt a körülmények miatt, amiben megszületett. A Kasimir és Karoline már látható a tatabányai teátrumban. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában