Erődfeszt

2023.04.29. 15:10

Az R-GO-rajongó Komáromban megtáncoltatta a gidákat, majd fejen állt a színpadon (fotókkal)

A Tankcsapda és Majka csütörtök esti koncertje után pénteken a Valmar, majd Szikora Róbert és az R-GO csapott hatalmas bulit Komáromban, az Erődfeszten. A helyi rajongók a két gidát is megtáncoltatták, sőt az egyik fiatalember még a fejére is állt a színpadon.

Körtvélyfáy Dina

Az R-GO-rajongó lelkesen énekelt Szikora Róberttel

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

A Valmar legnagyobb slágerét, az Úristent elsősorban a tinilányok énekeltek lelkesen Valkusz Milánnal és Marics Petivel, de azért a középkorosztályhoz tartozókon is látszott, hogy ismerik ezt a slágert. A fiatalabbaknak a többi dal sem okozott nehézséget. Az sem, hogy nem kevés ideig várjanak rájuk egy-egy közös fotóra és autogramra.

A már csaknem 42 éves múltra visszatekintő R-GO együttes koncertjére is rengetegen vártak és még a fiatalabbak is fújták Szikora Robiék nagy slágereit. A csapat kitett magáért a ráadásban is, ekkor Szikora Robi magára öltötte legendás ballonkabátját a rengeteg jelvénnyel, és a közönség tombolása közepette elénekelte a Ballag a katonát.

Ismeretes, Szikora Robi az R-GO előtt a Hungária együttesben püfölte a dobokat és olyan nagy slágereket is énekelt, mint a Micsoda buli, a Ciao, Marina vagy éppen a Kasza Bubu. Aki járt már R-GO nagykoncerten, az tudhatja, hogy Szikora ezeket a Hungária-dalokat is eljátssza jelenlegi csapatával. Így volt ez most is. Ekkor kérte, hogy aki szeretné megtáncoltatni az együttes két gidáját, az jöjjön fel a színpadra. Egy hölgy és egy férfi vállalkozott is rá. Utóbbi olyannyira belemelegedett, hogy Szikorát átkarolva is énekelt, majd a gidák megforgatása után gondolt egyet, és fejen állást is bemutatott. Ekkor a rendezők megkérték, hogy inkább jöjjön le a színpadról.

A Szikora Róberttel és Környei Attilával – aki szintén alapítója az R-GO-nak – készített interjúnkat később közöljük. A zenekar vezetője az R-GO-s ballonkabátját is "bemutatta", amelyen az egykori Tatabányai Bányász Sport Club jelvényét is felfedeztük.

Az Erődfeszt további programja:

Szombat 17 óra: Dj Dominique. 18 óra: Neoton Família sztárjai. 20.30 óra: Demjén Ferenc.
0 óra: Klapkaréna (Fergeteg Party Dj Dominique-kal).
Vasárnap 18 óra: Manuel. 20.30 óra: Rúzsa Magdi. 0 óra: Klapkaréna – Rezidens: Dj Miller (K.Kevin, Rico x Miss Mood, Newik, Willcox).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában