Tájak, emberek

2023.04.25. 10:06

A látvány szeretete árad a a Bánhidai kisGalériában látható akvarellekből

Vankó Éva, a Puskin Művelődési Ház vezetője köszöntötte a megjelenteket Tatabányán, a Bánhidai kisGalériában, ahol Keményné Pongó Anna kiállítását nyitották meg.

Kemma.hu

Balról Vankó Éva, Kövesdi Mónika és Keményné Pongó Anna

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

Kövesdi Mónika művészettörténész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe A látvány szeretet címmel a művész Tájak, emberek elnevezésű tárlatát. Keményné Pongó Anna gyönyörű akvarell képei lelki melegséget árasztanak. Jó érzés elmerülni a táj szépségeiben. Rend, nyugalom, kiegyensúlyozottság, harmónia árad belőlük. Érezni a friss levegő illatát a fénylő, áttetsző képeken, ahol a színek elképesztő játékának üzenete életre kel.

Kövesdi Mónika kiemelte a művész kézügyességét, lelke melegét, amelyek együtt hozzák létre a ragyogást. Az eredménye pedig az, hogy aki nézi a képeket, feloldódik a táj szépségeiben. Az alkotásokba szinte az egész világ bele van sűrítve. Néhány gyönyörű portré is színesíti a tárlatot, amelyek a szakkörökben készültek. 

Az alkotásokba szinte az egész világ bele van sűrítve
Az alkotásokba szinte az egész világ bele van sűrítve
Fotó: SG / Forrás: 24 Óra

Keményné Pongó Anna 1978 óta tagja a Bányász Képzőművész Körnek, majd a Honvéd Kulturális Egyesület Képzőművész tagozatához is csatlakozott. Tatán, a rajztanárokból álló ART-6 csoportnak is alapító tagja. Nyaranta alkotótáborokban vesz részt. Bemutatkozott már számos önálló és csoportos tárlaton. Franciaországban, Hollandiában, Németországban Szlovéniában is megismerhették már alkotásait. 

A vibráló, ragyogó tárlat május 18-áig tekinthető meg a Bánhidai kisGalériában a Puskin Művelődési Ház nyitva tartási idejében.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában