Csillagvirágok

2023.01.10. 15:46

Wass Albertre emlékeztek Piliscséven

Wass Albert 115. születésnapja alkalmából emlékestet tartottak a piliscsévi Kálmánfi Béla Művelődési Házban, ahol népes közönség előtt mutatták be a Csillagvirágok című műsort.

W. P.

Alig ismert Wass Albert művet is hallhattunk

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A helyszínen megtudtuk, hogy Csabai János színész, rendező – aki nagy tisztelője az erdélyi születésű írónak – az évforduló alkalmából egy színvonalasabb produkciót kívánt összeállítani. Az előadás elején köszöntötte Erős Gábor országgyűlési képviselőt, majd leszögezte, hogy egy olyan felolvasószínpad elevenedik meg előttünk, amely a zenével, a szavak erejével és Wass Albert igazságával hagy bennünk mély nyomot.

Elhangzott többek között az Előhang és a Békétlenség című versek is, majd a kevésbé ismert Szentek zendülése című kisregény is, melyet hangjáték formájában adtak elő. A rendezvényen Csabai János mellett közreműködött Ambrus Károly (tárogató, furulya), Dévai Nagy Kamilla (előadóművész), Incze József és Incze Máté (mindketten színművészek), Kisfalusi Lehel (színművész) és Szentpéteri Eszter (műsorvezető, televíziós bemondó) is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában