Ki kapja?

2023.01.30. 11:33

Várják a javaslatot: ki legyen Környe díszpolgára?

Február 9-éig tehető javaslat a Környe Község Díszpolgári címre.

S. G.

Várják a javaslatok a díszpolgári címre

Forrás: kornye.hu

A falu képviselő-testületének rendelete szerint a díszpolgári cím annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával, vagy egész életművével mind a település, mind pedig országos, vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárul Környe jó hírnevének öregbítéséhez – adta hírül weblapján a település.

Környe fejlesztéséért kiemelkedően dolgozott, gazdasági, kulturális és tudományos téren maradandó alkotásaival emelte vagy elősegítette a település fejlődését, lakosságának kulturális és gazdasági előrehaladását, továbbá példamutató emberi magatartása miatt egyébként köztiszteletben áll.

A cím adományozását kezdeményezheti a polgármester, alpolgármester, települési önkormányzati képviselő, a képviselő-testület bizottsága, valamint a település választópolgárainak 5%-a (192 fő). Az elismerés odaítéléséről a képviselő-testület dönt, a díszpolgári cím a március 15-i, nemzeti ünnepen kerül átadásra.

A javaslatokat február 9-én 12 óráig a község polgármesteréhez kell eljuttatni, vagy a polgármesteri hivatalba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában