Új lemez

2023.01.02. 10:30

Lemezbemutató koncertet adott a QUACK zenekar a Peronban

A Komárom-Esztergom megyei csapat az X-Faktorban is megmutatta magát, és több tehetségkutató versenyt is megnyert.

Sugár Gabi

A Quack szilveszter előestéjén tartotta lemezbemutató buliját Tatán

Forrás: Beküldött

A Komárom-Esztergom megyei alterpop zenekar új albummal jelentkezett „Nemcsak Tánc!” címmel. Előszilveszteri bulin mutatták be a lemezt a tatai Peron Tehetségközpontban. 

A Quack zenekar tagjai Barta Egon (szólógitár), Daróczi Bence (akusztikus gitár, vokál), Erdei Sára (szaxofon), Lőrincz Álmos (ének), és Vendl Máté (dob). Álmos az Ének iskolája első évadában mutatkozott be először, majd 2021-ben szerepelt az X-Faktorban, ahol megismerkedett Bencével. 

Tavaly megnyerték a Szabad a Színpadot, és különdíjasok lettek a Fülesbagoly tehetségkutatón. A Music Fashion lemezkiadónál a Quack zenekarnak lehetősége nyílt elkészíteni első albumát, amelyről elsőként a Mire volt jó? című dalhoz készítették el a klippet.  

- Ebben a lemezben benne van minden az elmúlt négy évünkről. Régi és új dalok, amelyekben egyszerre van meg a kötöttség és a Broadway-es beütés, amit a fúvósszekció ad dalainkba – mesélte Álmos, a zenekar frontembere, dalszövegírója, aki hozzátette: - Gondolkodunk, hogy hol a helyünk a világban és egyszer csak kiszakad belőlünk, hogy valójában mit gondolunk az egészről.

Ilyen dal például a lemezről a Duma, ami a kimondatlan érzelmekről szól, melyek az idő múlásával  feltörnek, és átveszik az észérvek és józan gondolatok helyét. A “Mire volt jó?” mellett a zenekar az „Akkor is” és a „Megint” című dalokat fogja a jövőben előtérbe helyezni. Az „Akkor is” egy igazi nagyvárosi egyedüllétről szóló dal, s a „Megint” Álmos legőszintébb dalszövege. 

-Minden buli/szociális alkalom arról szól, hogy az ember más arcát mutatja. A dal egy szórakozóhely mosdójában zajlik, amikor lemosod magadról a sminket, amikor lerántod a társadalmi álarcot és próbálsz elszámolni azzal, hogy mennyi volt igazi és mennyi volt a társadalmi normák miatt felvett álca. A Quack lemeze december 30-án jelent meg, s aznap remek hangulatú lemezbemutatót tartottak Tatán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában