Kiállítás

2022.11.26. 09:27

Kíntetizátor és Permetező szentek a Kortárs Galériában

Látványos, színes kiállítást nyitottak meg péntek délután a tatabányai Kortárs Galériában. A messziről vibráló, fénylő művek felvillanyozzák a nézőt, ahogy a művészek is sok esetben játszanak a villanyszereléshez kapcsolódó eszközökkel, vagy szabásmintákon fogalmazzák meg gondolataikat.

S. G.

Érdeklődéssel szemlélték a különös tárlatot

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Dóczy Alpár Mihaszna és Zakar Antal, az NDK, azaz a 2011-ben életre hívott Neue Debreczenische Kunst, egyes értelmezések szerint Nehezen Definiálható Közösség tagjaként Sivák Sándor gérvágó címmel nyitották meg kiállításukat.

Barják Márton szaxofonnal majd Kammerlohr-Kováts László, a galéria vezetője szóban is köszöntötte a megjelenteket, és adta át a szót Sopotnik Zoltán József Attila-díjas költőnek, aki gépszerkezet-lélektani és érzésgenetikai értekezésekkel nyitotta meg a tárlatot. Harminc pontot olvasott fel, amelyek során levezette, hogy amit gérvágni nem lehet, arról hallgatni kell.

Dóczy Alpár szabásmintákra megfogalmazott gondolatai, vagy a hatalmas koncertdíszletként kiállított vászon a Permetező szentekről éppoly meghökkentő, ugyanakkor elgondolkodtató, mint Zakar Antal tárgykollázsa, az Egy méter lelkiismeret, vagy a Kíntetizátor. A hét főbűn sorozatot nyomtatott áramsorokkal, NYÁK-okkal ábrázolta.

A tárlat január 2-áig tekinthető meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában