Slam poetry

2022.11.05. 21:01

Az akusztikus líra képviselői szavaltak Esztergomban

Verseket mondtak, szabadon.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Ahogy az irodalomtörténeti könyvekben olvasható, a költészet legelső, ókori érájában az volt a lírikus, aki elszavalta versét. Az ezt is megidéző slam poetry pár éve Magyarországon létező műfaja 2022 év elején kapott lángra Esztergomban, ahol a szabadverseiket, slam-jeiket előadó fiatalokból alakult lelkes csoport. 

A Slam Poetry Esztergom (SPE) idén február óta rendszeresen tart esteket, melynek új állomása volt november 4-én a Kaleidoszkóp Házban. Az est folyamán két kategóriában léptek színpadra a slammerek. Az elsőben, az open mic-kategória időkorlát és pontozás nélkül váltották egymást a szavalók. 

A másodikban jóval kötöttebben, 3 perc alatt egy előzetesen megadott tematikáról kellett előadni a saját költeményeket. Ezeket a fellépőket egy közönség tagjaiból alakult zsűri értékelte. Ez alkalommal a Vecserka Regina, Egri Dávid, Bujdos Rozália Anna lett a legjobbak sorrendje. Az SPE a 10 slam poetry fellépő mellett zenéről is gondoskodott a fiataloknak, a hangulatot a Peer Pressure muzsikája dobta fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában