Kiállítás

2022.10.11. 11:33

Tatabányán megtapasztalhatjuk, milyen látássérültként élni (fotók)

Már az első napon nagy volt az érdeklődés a Vértes Agorája Láthatatlan kiállítása iránt, amely hétfőn a délelőtti órákban nyitott meg kapuit a vendégek előtt. A látássérültek mindennapjaira fókuszáló szemléletformáló, interaktív foglalkozásra megközelítőleg 1000-1200 embert várnak a szervezők egészen péntekig.

Sz. D. K.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Nagy Ferenctől, a Vértes Agorája rendezvényszervezőjétől a helyszínen megtudtuk, hogy az érzékenyítő program regisztrációhoz kötött, délelőtt 9 órától egészen délután 4 óráig csak iskolások vehetnek részt a kiállításon. Ezt követően 16:30-tól, egészen 18:30-ig mehetnek magánszemélyek, akiknek úgyszintén előzetesen regisztrálniuk kell. 

– A Láthatatlan kiállítást immáron harmadik alkalommal rendezzük meg az Agorában. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy nagy iránta az érdeklődés, ugyanis vannak iskolák, akik évről évre visszatérnének. Az ország bármely szegletéből várjuk a növendékeket. Összesen 30 osztályt fogadunk, számításaink szerint egy nap körülbelül 200-300 diák érkezik majd hozzánk – részletezte a rendezvényszervező.

Mint kiderült, a kiállítás két teremből áll: van egy látható, fénnyel teli rész, illetve egy sötét helyiség. Utóbbi terem az egész kiállítás középpontja, ugyanis ott tapasztalható meg ténylegesen az, hogy valójában milyen, ha valaki a külső világból semmit sem lát, és más érzékszerveire kell hagyatkoznia. Ebben a speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyiségben 30 percet töltenek az ide érkezők, amely egy felkavaró, de mégis rendkívüli élményt nyújthat számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában