Musical

2022.10.23. 15:03

Nagy dobásra készül a Jászai: izgalmas zenés darabnak tapsolhat a tatabányai közönség

Te édes, de jó vagy, légy más című musical bemutatójára készül a Jászai Mari Színház társulata. A tatabányai közönség november 19-én tapsolhat a zenés darabnak.

Sugár Gabi

Forrás: Beküldött

Fotó: Sipos Zoltán

És mondá az Úr: „Legyen világosság” és lőn világosság. És mondá az Úr: „Legyen férfi és nő.” És lőn férfi és nő. És aznap este a férfi megkérdé a nőtől, hogy ráér-e...itt veszi kezdetét Joe DiPietro és Jimmy Roberts fergeteges darabja, ami nem véletlenül a második leghosszabb ideje futó Off-Broadway-musical. A világ számos országában bemutatott színdarab apró jelenetekkel mutatja be fergeteges, sokszor szívbemarkoló, keserédes humorral egy párkapcsolat állomásait. Négy színész kalauzol végig minket ezen az utazáson, akik egyik karakterből a másikba bújva, érzékletesen mutatják be szerelmi életünk sikeres vagy sikertelen próbálkozásait. 

A szerzők „jókedvű musicalrevüként” kategorizálják darabjukat, ami mérnöki pontossággal mutatja be az élet fentjét és lentjét, lényegtelennek gondolt mindennapjainkból az egész életünket meghatározó pillanatokat, a szerelem és a szeretet nyelvén. A kitűnő zene és a sziporkázó humor garancia a minőségi szórakozásra úgy, hogy miközben ezt a görbe tükröt nézzük, sokszor magunkra ismerhetünk – olvasható a színház weboldalán. 

Mikola Gergő, a darab rendezője elmondta: örömmel fogadta a felkérést, hiszen mindig áldásos ilyen tehetséges anyaggal foglalkozni. Joe DiPietro és Jimmy Roberts darabja nem véletlenül egyike a világ leghosszabb ideje játszott Off-Broadway-előadásainak – fogalmazott a rendező. – A magyarországi ősbemutatót Ács János rendezte 2004-ben a Madách Színházban, amit volt szerencsém élőben is látni. Már akkor is elvarázsolt a musical zenei világa és játékossága. A szerzők négy színész folyamatos átváltozásával kalauzolnak végig minket a párkapcsolatok hol rögös, hol szerelemmel átitatott útján.

 Újra átélhetjük kamaszkorunk első bizonytalan próbálkozásait, a magabiztos szinglilét törékenységét. Ismét érezhetjük a gyomrunkban azokat a gombócokat, amit egy másik ember szerelmes pillantása okoz, felidézhetjük szüleinkkel folytatott vitáinkat a családalapítás előtt és után, az esküvő mámorát, gyermekeink felnőtté cseperedését, majd a bölcs időskort, amiben minden más megvilágításba kerül. Mindezt természetesen sziporkázó humorral, és mint már említettem, kitűnő muzsikával tálalva – hangsúlyozta Mikola Gergő. 

A rendkívül izgalmas, több műfajt képviselő zenei betéteket élőzenével – zongora, hegedű, bőgő – hallja majd a közönség a tatabányai teátrumban. A szereplők Lovas Gabi, a darab zenei vezetőjének irányításával készülnek a látványos előadásra, amelynek díszleteit is már készítik. A bemutató november 19-én, 19 órakor lesz. Novemberben még 25-én és 26-án tapsolgat a közönség 19 órától a darabnak, s decemberben további négy alkalommal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában