Beugró a Paradicsomba

2022.10.30. 19:32

Kritika: nagyon balhés lett Bali Julia Roberts és George Clooney párosának (videó)

A két sztár külön-külön is elvisz egy filmet a hátukon, akkor meg pláne borítékolható volt a siker, mikor egy filmben kap szerepet a két szupersztár.

W. Zs.

Julia Roberts és Gerge Clooney a film főszereplői

 Van valami egészen megmagyarázhatatlan a színészi együttműködésükben, hívhatjuk divatosan kémiának is. Jóllehet, a korábbi közös sikerek működtetik az alkotásukat, de a kettejük közti barátság méltán rászolgál a kiváló együttműködésre. 

Hogy a trópusi romkomról is essen néhány szó: az egykori házaspár annyira nem tette túl magát a kudarcos házasságon, hogy még húsz évvel a válásuk után sem bírják elviselni egymást óvodás beszólások nélkül. Csak és kizárólag a lányuk, Lily kedvéért hajlandók rövidebb ideig egy légtérben tartózkodni, ő viszont alaposan próbára teszi őket. Diplomaosztója után egy idilli nyaraláson találkozik egy helyi hínárfarmerrel, akivel gyorsan egymásba szeretnek és máris borítékolható a happy end. 

A Beugró a Paradicsomba izgalmas kérdéseket vet fel generációs és társadalmi szinten egyaránt. Az amerikai luxusvilágból érkező, fél életét magolással töltő Lily fiatal felnőttként egy övétől teljesen eltérő kultúrkörben talál magára, számára a balinéz fiúval szövődő szerelem egyben egy új, alternatív életforma megismerésével és befogadásával is jár. 

A teljesítménycentrikus nyugati kultúrától eltávolodó fiatal lány Balin a természettel harmóniában élő, a családi összetartozást legfőbb értéknek tekintő társadalomba csöppen, ami teljességgel megigézi őt. A lóhalálában nyomába eredő szülei számára azonban Bali a pancsolómedencével ellátott luxusszállójuk perspektívájából megélt egzotikus környezet csupán, ahonnan kimenekíteni akarják a lányukat. 

A film operatőre, Ole Bratt Birkeland olyan idilli környezetet, igazi földi Paradicsomot varázsol a néző elé, amilyeneket csak utazási katalógusokban láthatunk. 
Egy szó mint száz: Julia Roberts és George Clooney játékáért, na meg a szép tájakért mindenképpen érdemes megnézni a Beugró a Paradicsomba című filmet. És az ő kedvükért talán még meg is éri beugrani. Ha nem is a szigetvilágba, valamelyik moziba biztosan. Egy kis könnyed esti limonádéra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában