Kiállítás

2022.04.08. 08:47

Sokszínű grafikai kiállítás nyílt a Kortárs Galériában

Negyvenhat alkotó műveit tekintheti meg a nagyérdemű április 29-ig.

S. G.

Sokan tekintették meg a kiállítást

Forrás: 24 Óra

Fotó: H.B.

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanuló képgrafikusok legifjabb generációja mutatkozott be a Kortárs Galériában. Kammerlohr-Kováts László galériavezető elmondta: a járvány miatt sajnos két évig kellett várni arra, hogy ez a sokszínű tárlat megvalósulhasson Tatabányán. Negyvenhat alkotó mutatkozik be, közülük hat mester, akik egyben az egyetem kiváló tanárai is.

Bojtos Anikó, az egyetem munkatársa a megnyitójában kiemelte: otthonában számtalan grafika veszi körül. Olyannyira hozzánőtt ez a műfaj, hogy ha külföldre utazik, akkor is visz magával néhányat. 
A grafika az időtlenséget, a szabadságot jelenti. Ez tükröződik a tárlaton is, ahol ezerféle módon jelenítik meg alkotásaikat a művészek. 

A grafikai tanszék 150 éve működik, s kiváló művészeket nevelt ki. Még a pandémia sem akadályozhatta a szakmai munkát. További inspirációt gyűjthettek maguknak a művészpalánták.  A tárlat is ezt mutatja. A témák között megjelenik a magány, a közösség, a trauma, a halál, a játékosság. A kiállítás április 29-éig látogatható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában