MCC Feszt

2021.07.29. 13:13

Igazi sztárok lépnek fel Esztergomban

Izgalmas beszélgetéseket, interaktív programokat, olimpiai közvetítést, koncerteket ígér az MCC Feszt, mely első alkalommal mutatkozik be Esztergomban. Az augusztus 5. és 7. között több helyszínen megtartandó, ingyenesen látogatható eseménysor házigazdája az önkormányzattal partner budapesti Mathias Corvinus Collegium.

Pöltl Zoltán

 

 

Tíz különböző helyszínre várják az érdeklődő közönséget augusztus 5-től 7-ig Esztergomban, ahol az idén 25 éves Mathias Corvinus Collegium azzal az alapgondolattal kínálja programjait az odalátogatóknak, hogy egy fesztivál igenis lehet sokoldalú. Ennek jegyében és persze az egyetem hitvallásához, profiljához illeszkedve nemcsak zenei és szabadidős programok várják az érdeklődőket, hanem a mai magyar társadalmat érintő témák bemutatásával, interaktív kielemzésével is.

Az MCC Feszt ezzel tulajdonképpen „minden idők” legnagyobb volumenű esztergomi rendezvényeként is hirdethetné magát. A fesztivál során a Mol Nagyszínpad, az Olimpia Színpad, a Kapcsolatok Háza, a Katona Színpad, a Strand Lounge, az Edu Sétány, a Party Aréna, a Mindszenty Színpad, a Hencsergő és a Kemping várja majd a publikumot. Az ingyenes rendezvényen egyedül a Party Aréna helyszíne lesz fizetős, illetve VIP-jeggyel látogatható. Az első naptól fogva a fenti helyszínek majd mindegyikén 10 órakor startolnak el naponta az események, így többek között előadások, beszélgetések formájában téma lesz többek között a migráció, a tehetséggondozás, a klímapolitika, a romaprogram, nők a közéletben, társadalom és politikatudomány, a várfelújító Hauszmann-program, a Kárpát-medencei jövőkép, a közösségi média kultúra, az anyanyelvi kultúra, sport és olimpiai világ és a párkapcsolati tréningtrendek.

A három nap folyamán a hazai pop- és elektronikus zenei színtér főként a fiatal nemzedékek által ismert és felkapott együttesei, előadói, lemezlovasai lesznek láthatók, hallhatók. Így többek között az OliverfromEarth, a Csík Zenekar, a Tóth Vera Quartet, a Magashegyi Underground, az Intim Torna Illegál, a Random Trip, a Pannonia All Stars Orchestra, a Lóci Játszik, a Parno Graszt, a Blahalouisiana, a Fish!, Király Viktor, a Margaret Island és a Konyha. Az Olimpia Színpadon olyan sztársportolók adják egymásnak a mikrofont a különböző témákban, mint például Erdei Zsolt, Storcz Botond, Csisztu Zsuzsa, Mezei Dániel, Juhász Roland, Mocsai Lajos, Kemény Dénes, Kalmár Zsolt. A közéleti beszélgetésekben szerepet kap többek között Fa Nándor, Lovász Irén, Mautner Zsófia, Schiffer András, Hernádi Zsolt, Zacher Gábor és Miklósa Erika is. Külön fakultatív kínálatot jelent a közéleti beszélgetések szériában számos angol nyelvű, nemzetközileg ismert előadó fellépése. Az egész rendezvényről legjobban annak honlapján, az mccfeszt.hu oldalon lehet informálódni, ahol a programok, a helyszínek, az előadók, a jegyvásárlás, az idén 25 éves MCC története külön rovatban, szelektálásban várja az érdeklődőket.

Aki pontot gyűjt, nyereményt kap

Az MCC Feszten egy pontgyűjtő játékra invitálják a közönséget, melynek során 25 pecsétet kell összeszedni, hogy tárgynyereményekre tegyenek szert a játékosok. A pecséteket egy gyűjtőfüzetben kell összeszedni a főtéren álló infóhelyszínen, majd azokat a közéleti témákkal, interaktív programokkal bíró Edu Sétányon kell begyűjteni. 5 pecséttel kézfertőtlenítő, 15 pecséttel kézfertőtlenítő és napszemüveg, 25 pecséttel a fentiek mellé egy passzentos szalmakalap dukál. Részletek az mccfeszt.hu és a rendezvény Facebook-oldalán olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában