színes programkínálat

2021.07.23. 16:00

Bábtábor várja a kicsiket és a nagyokat az Esztergomi Várszínházban

Félidőnél tart az Esztergomi Várszínház 2021-es idénye. A királyvárosi teátrum idei műsorkínálatának a Magyar Szerzők Évada nevet adta, melyben anyaországi és határon túli magyar színházak váltják egymást a Várhegyen található intézményben.

Pöltl Zoltán

Idén a Magyar Szerzők Évadát kínálják az Esztergomi Várszínházban

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. Z.

A júliusi menüben továbbra is találhatók klasszikusok és kortárs szerzők, prózai és zenés produkciók. Július 23-án a város egykori lakójának, Babits Mihálynak ikonikus művét, a Jónás könyvét láthatta a publikum a várszínházban, melyet ezúttal a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház társulata adott elő. 24-én ugyancsak egy klasszikus szerző klasszikus műve, mégpedig Arany János Toldi című költeménye musicalfeldolgozása kerül színpadra, szintén a dunaújvárosi színészek előadásában.

Idén a Magyar Szerzők Évadát kínálják az Esztergomi Várszínházban
Fotó: P. Z. / 24 Óra

27-én és 28-án a táncé lesz a főszerep a várszínházban, amikor is a Carmen Sporttánc Egyesület legújabb koreográfiáit csodálhatják meg a nézők. 30-án Sütő András Advent a Hargitán című örökbecsű darabját mutatja be a Salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. 31-én a vidámságé, huncutságé lesz a főszerep, hiszen e nap estéjén Móricz Zsigmond A Zördög című pajzán komédiájára lehet majd jegyet váltani. A zenés-táncos produkciót a „Compania de Teatru” Aradi Kamaraszínház viszi színre.

Az augusztus hagyományosan bábtáborral indul az Esztergomi Várszínházban, ezúttal 2-ától 6-áig tart a gyerekeknek szóló program. Ebben a bábkészítés és bábozás fortélyainak elsajátítása mellett báb­előadást is láthatnak kicsik és nagyok. 3-án a Gréta című mese lesz műsoron a Veszprémi Kabóca Színház bemutatójaként. 4-én Varró Dániel műve, A leprikónok átka című történet elevenedik meg a Várhegyen lévő helyszínen. 5-én a Magyar Népmese Színház mutatja be Az aranytollú című darabot. 6-án a legendás Tündér Lala című fantasyt láthatja a publikum, mely az Esztergomi Várszínház és a Zentai Magyar Kamaraszínház közös produkciója.

A felnőtt nézőknek szól 4-én az Ének a konyhából nevet viselő Szarka Gyula koncertje, 6-án A megfeszített című rockoperát adja elő a Magyar Dalszínház. 7-én a Dramatic Art Műhely várja a közönséget Scapin furfangjai című előadásával. 13-án a Kalipszó című dráma lesz műsoron, mely ősbemutató. 14-én Az igazat mondd, ne csak a valódit című estjével lép a publikum elé Eperjes Károly. Az előadásokkal kapcsolatos részletek megtalálhatók az esztergomivarszinhaz.hu oldalon, illetve Facebookon.

Finálé a bazilika előtti színpadon

Az Esztergomi Várszínház idén két monumentális zenés színházi produkcióval várja a közönséget az évad zárásaként a bazilika előtti nagyszínpadon. Augusztus 16-án, a Szeretve mind a vérpadig című musicalt mutatja be az Esztergomi Várszínház a Békéscsabai Jókai Színházzal és a Komáromi Jókai Színházzal. 18-án Szarka Gyula és Szálinger Balázs közös műve, a Zenta 1697 című rockopera csendül fel, melyet a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Soproni Petőfi Színház társulata mutat be közösen. Az Esztergomi Várszínház előadásaira jegyeket a Cathedralis Tours irodájában és az előadások napján 18 órától lehet vásárolni. Információ kérhető a 06-30/941-5378-as telefonszámon. Rossz idő esetén a helyszínváltozásokról a Facebookon tájékoztatják a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában