előadások

2021.05.16. 06:27

Visszatérhetnek a nézők a komáromi színházba, mutatjuk, milyen szabályokkal

Hosszú idő után újra várja a közönséget a Komáromi Jókai Színház. A bérletesek először a Csöndes ház című színművet tekinthetik meg.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: Beküldött

Fotó: Dömötör Ede

Észak-Komárom Május közepétől ismét tart előadásokat a Komáromi Jókai Színház. Egyelőre a bérletes nézők tekinthetik meg Silvester Lavrík Csöndes ház című színművét, Holocsy Katalin és Holocsy Krisztina előadásában, Garajszki Margit dramaturg rendezésében.

A Premier bérlet előadásait már május 15-én, szombaton, 15 óra 30 perctől, illetve 18 órától megtartották. Vasárnap a Jókai-, május 22-én a Csokonai-, 23-án a Lehár-, 29-én pedig a Madách-bérlettel rendelkezők mehetnek, a nézőtéren 150-en lehetnek, a kezdési időpontok minden esetben 15 óra 30 és 18 óra.

A jelenleg érvényes járvány­ügyi intézkedések értelmében az előadás megtekintéséhez szükséges az alábbi dokumentumok közül legalább egy: 48 óránál nem régebbi ­PCR-, vagy 24 óránál nem régebbi antigén gyorsteszt, vagy igazolás arról, hogy 180 napnál nem régebben esett át koronavírus-betegségen (ebben az esetben a nézőnek becsületbeli nyilatkozatot kell aláírnia az előadás előtt, arról, hogy 7 napja nem találkozott koronavírus-fertőzöttel), vagy oltási igazolás (csak abban az esetben érvényes, amennyiben a második adag oltás után már eltelt 14 nap).

A teszteket belépéskor a színház munkatársai kötelezően ellenőrzik, kézfertőtlenítőt biztosítanak. A nézőtéren 150 személy foglalhat helyet, sakk­táblaszerű ültetésben, kettesével. A büfé és a ruhatár nem üzemel. FFP2-maszk használata kötelező, amit a színház nem biztosít. Kérdés esetén a nézők a következő telefonszámok egyikét hívhatják: Ádámka Krisztina: +421 908 482 069, vagy Mesinger Nóra: +421 905 898 739.

Az előadás a Mi osztályunk című dráma helyett került a bérletbe, amelyet a járványhelyzet miatt nem tudott befejezni a társulat. A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja. Érdemes tudni azt is, hogy a színházépületen zajló építési munkálatok miatt az eddig megszokott vonalas telefonszámok nem működnek. A 736 ezer eurós (több mint 240 millió forint) beruházás során az összes külső ablakfelületet és bejáratot újra cserélik, kivéve a főbejáratot és a felette lévő erkélyrészt, amelyet már korábban felújítottak. A projekt részeként – bár eredetileg nem tervezték – úgy tűnik, megvalósulhat a teljes épület külső mészkőburkolatának tisztítása is.

Történet

Egy évvel a zseniális zeneszerző, Filip halála után találkozik a művész nővére, Márta, és gyerekeinek anyja, Bíborka, hogy megemlékezzenek a férfiról és tisztázzák a múltat. Az egykori barátnők ugyanis már majd’ harminc éve nem beszélnek egymással. Lehet egyáltalán harminc év után tisztázni bármit is? Különben is, hogy szeretheti két merőben különböző nő ugyanazt a férfit? A tragikomédia és a fekete humor műfaji határán mozgó Csöndes ház 2003-ban elnyerte a szlovák Irodalmi Alap legjobb drámai szövegének járó díját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában