verseny

2021.04.24. 05:40

A világ legjobbjai között brillírozott a tehetséges tatabányai zongorista

A 16 éves Vida-Kun Áron nemzetközi viszonylatban is bizonyította zongoratudását. Az egyik legnevesebb versenyen ért el a 6. helyezést a világ legjobbjai között.

Raffael Veronika

Rangos helyezést ért el Vida-Kun Áron a XII. Chopin Nemzetközi Zongoraversenyen. A megmérettetést az Egyesült Államokbeli Hartfordban rendezték meg, ahol a 16 éves tanuló a VI. helyezést nyerte el – írják a megyeszékhely egyik közösségi oldalán.

A verseny egyik zsűritagja a következőképp értékelte a fiatal virtuóz teljesítményét: „Úgy gondolom, hogy Vida-Kun Áron tehetséges fiatal zongorista. Jól bemutatta az összes darab magas fokú felépítettségét. Meggyőzte a nemzetközi bírói testületet érdekes előadásával, amely különösen a romantikus mű megjelenítésében volt látható. Előadásában az idiomatikus zenei stílusban való jártasság jelent meg. Játékát lírai hangminőség és jó technikai megalapozottság jellemzi. Stabil formai elrendezése van, érdekes árnyalatokat, hangzást és ötleteket mutatott be nagyon jó technikai készséggel. Nagy esélye van rá, hogy koncertzongoristává váljon. Ajánlom őt nemzetközi zongoraversenyek és fesztiválok résztvevőjének.”- írta minősítésében az Egyesült Államokban élő, lengyel származású zongorafenomén, Dr. Krystian Tkaczewski.

Címkék#zongora

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában