rockélet

2021.04.20. 19:13

10 év után elköltözik az esztergomi Sportalsó, itt van az ok

A Sportalsó, mint megyénk egyik legismertebb és legfontosabb élőzenés klubja nemcsak a járvány miatt került válaszút elé, a klub a városi sportcsarnok átépítése miatt költözik.

Pöltl Oxi Zoltán

A rock klub tíz éve használja az esztergomi sportcsarnok alagsori helyiségét

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Bizonyára alig van olyan rocker a megyében, aki ne ismerné testközelből, de legalább hírből az esztergomi Sportalsót. A hely a Pézsa Tibor Városi Sportcsarnok alagsorában kezdte működését évekkel ezelőtt, a „Spori” az évek során a legnagyobb magyar rock-, metal-, punk- és underground rap és popbandák, előadók és rajongóik találkozóhelyévé vált, nem beszélve a nemzetközi színtérről érkező együttesekről. koronavírus-járvány miatt, másokhoz hasonlóan ez a klub is bezárásra kényszerült. Emellett még egy változás ad kihívást a klub életébe: mivel a város felújítja a komplexum tetőszerkezetét, ez idő alatt – ami egy évnél is több lehet – a Sportalsó költözni kényszerül.

A klub vezetésétől kapott információk arról szólnak, hogy természetesen a történetnek itt nincs vége. A stáb – a járvány kimenetelének legjobb változatában reménykedve – már több zenekarral lekötött koncertdátumot a júniusra. Olyan együttesekről van szó, akik már sikerrel adtak koncertet az esztergomi rockmanézsban.

A költözésről szólva elárulták, hogy máris tárgyalásokat folytatnak egy új, a korábbihoz közeli helyszín kialakításáról, a fent idézett júniusi koncerteket is már ezen az új helyre tervezik. A klub nyitását, a koncertek megtartását természetesen elsősorban a járvány alakulása befolyásolja, így biztosra még nem mehetnek az esztergomi és környékbeli rockerek.

Szénégető Richárd, a klub menedzsere a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a külső színpad jelenlegi formájában megszűnik, sportkülsőhöz találták meg a megfelelő helyszínt. Erről azonban a későbbiekben kívánnak információkat adni, amikor biztos lesz a döntés.

A járvány szempontjából a legutóbbi nyitási hír egyébként az volt, hogy 3,5 millió beoltottnál kinyithatnak a vendéglátóhelyi teraszok, ehhez az április 20-i adatok szerint 182 ezer 948 oltás hiányzik. Az esztergomi klub így a költözés után már működtetheti külső teraszát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában