kultúra

2021.01.07. 14:01

Lackfi János volt a kanapé vendége

Gazdag programmal várta az év végi időszakban olvasóit a József Attila Megyei és Városi Könyvtár.

S. G.

Lackfi Jánost Mikolasek Zsófia faggatta

A járvány miatt a gyönyörűen felújított épületet még nem vehették birtokba, ám az itt dolgozók naponta újabb történésekkel várták azokat, akik felkeresték webhelyeiket. Naponta új adventi mese várta a legkisebbeket. Az itt dolgozók felváltva osztották meg kedvenc történeteiket, az ehhez az időszakhoz köthető népszokásokat, sőt, a képernyők előtt ülők még kézműves technikákat is elsajátíthattak, és kitanulhatták a Manó keksz készítését.

A már jól ismert podcast, a Kultúrhőmérő is rendszeresen jelentkezik. Beszélgetések mellett lapszemlék, valamint aktuális kulturális hírek a megyéből, Zöld- és persze Mesesarok is várja a rendszeres könyvtárlátogatókat.

Lackfi Jánost Mikolasek Zsófia faggatta

A karantén alatt egyébként új irodalmi beszélgetéssorozatot indítottak Lila kanapé címmel. Decemberben Lackfi Jánost Mikolasek Zsófia, a könyvtár igazgatója faggatta. A József Attila-díjas költő-íróval készített beszélgetés elérhető a József Attila-könyvtár közösségi oldalán és YouTube csatornáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában